Premi Nacional d'Edició Universitària 2015 a la millor obra editada.

02/11/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Els XVIII Premis Nacionals d'Edició Universitària, concedits per un jurat independent i de reconegut prestigi, han destacat dues de les obres editades per Publicacions de la Universitat Jaume I com les millors en la seua categoria entre les publicades per les universitats i centres de recerca espanyols durant 2014. Es tracta del La fiesta barroca. Los reinos de Nápoles y Sicilia (1535-1713), que ha sigut guardonada com l'obra millor editada en 2014, i El laboratorio de Wundt.Nacimiento de la ciencia psicológica, Premi a la millor monografia en Ciències de la Salut.

En el Premi a l'obra millor editada en 2014, el jurat ha valorat «la cura de l'edició, la valuosa selecció d'imatges i la qualitat del contingut». La fiesta barroca. Los reinos de Nápoles y Sicilia (1535-1713) és el tercer volum de la sèrie «Triunfos Barrocos» que pretén recopilar i estudiar totes les imatges festives barroques dels regnes de la monarquia hispànica, en diferents territoris. L'obra de Víctor Mínguez, Inmaculada Rodríguez Moya, Pablo González Tornel i Juan Xiva manté el refinament i preciosisme de les edicions anteriors, i posa a disposició dels estudiosos un bellíssim conjunt d'imatges festives dels grans regnes del sud de la península itàlica que, durant dos segles, van unir les seues destinacions als de la corona espanyola. L'excel·lent selecció de tots els elements editorials i l'elevada cura de la seua edició, va portar ja al fet que el llibre La fiesta barroca. Los virreinatos americanos, coeditado en 2012 per la Universitat Jaume I i la Universitat de Las Palmas, s'alçara així mateix amb el Premi a la millor coedició en els setzens Premis UNE.

El jurat dels Premis UNE ha estat integrat per Beatriz Hernanz, directora de Cultura de l'Institut Cervantes; Vicent Climent, rector de la Universitat Jaume I en representació de la Conferència de Rectors (membre que s'ha absentat en aquelles candidatures en les quals optava la seua Universitat); Manuel Rodríguez Rivero, crític literari; Manuel Toharia, divulgador científic; Antonio Fontana, coordinador de Llibres de l'ABC Cultural; Nuria Azancot, cap de redacció del Cultural d'El Mundo; i Winston Manrique, coordinador-redactor de Llibres i Literatura de la secció de Cultura d'El País.

Les 128 obres que han concorregut a la divuitena edició d'aquests guardons estan exposades al públic en la Llibreria del BOE (Trafalgar, 27. Madrid) des del 7 de setembre al 15 d'octubre. Aquest és el tercer any que la UNE pren aquesta iniciativa amb la finalitat d'acostar la producció editorial universitària a la societat.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions