Premi Nacional d'Edició Universitària 2010 a la millor monografia de ciències jurídiques i econòmiques

03/12/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha recollit el Premi a la millor monografia en les àrees de Ciències Jurídiques i Econòmiques corresponent als XIII Premis Nacionals d'Edició Universitària concedit a l’obra Suna e Xara. La ley de los mudéjares valencianos (siglos XIII-XV) editat per Publicacions de l’UJI a l’acte celebrat el dijous 11 de novembre de 2010 a la Universitat de Santiago en el marc de l’Assemblea General de la Unión de Editoriales Universitarias Españolas (UNE).

El jurat del premi concedit per la Unió d'Editorials Universitàries Espanyoles (UNE) va estar integrat per Rogelio Blanco, director general del Llibre, Arxius i Biblioteques; Magdalena Vinent, directora general de CEDRO; Francisco Moreno, director acadèmic del Instituto Cervantes; Antonio Maria Ávila, director executiu de la Federación del Gremio de Editores de España; Blanca Berasategui, directora de El Cultural (El Mundo);  Laura Revuelta, redactora jefe del ABCD las Artes y las Letras (ABC);  y Winston Manrique, responsable de llibres de Babelia (El País).

El llibre Suna e Xara. La ley de los mudéjares valencianos (siglos XIII-XV) va ser escollit pel jurat entre el centenar de publicacions que optaven al premi per considerar que es tracta d’una obra que “estudia un àmbit jurídic no habitual en les investigacions recents” i que fa una aportació “important a la història del Dret, donada la llarga i destacada permanència que van tenir els mudèjars en l'antic Regne de València”.  Així mateix, el jurat va posar en relleu “la seua excel·lent edició, el seu rigor i el seu ric acompanyament gràfic”.

L'obra Suna e Xara. La ley de los mudéjares valencianos (siglos XIII-XV)de Vicent Garcia Edo, professor d'Història del Dret en la Jaume I, i Vicent Pons Alós, professor de Paleografia a l'Universitat de València i canonge arxiver de l'Arxiu de la Catedral de València, va ser editada pel Consell Social de l’UJI amb motiu del quart centenari de l'expulsió dels moriscos de la Península Ibèrica, com a homenatge i record a una de les principals manifestacions de la cultura musulmana a les terres valencianes.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions