Publicacions de l'UJI L'UNE lliura a Castelló els XIX Premis Nacionals d'Edició Universitària

24/11/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I de Castelló ha acollit el lliurament dels XIX Premis Nacionals d'Edició Universitària a les millors obres publicades per les universitats i centres de recerca espanyols durant 2015. L'acte ha tingut lloc en el marc del programa previst en la XXXV Assemblea General de l'UNE que se celebra els dies 17 i 18 de novembre de 2016 al campus castellonenc. 

Durant el lliurament de premis, el rector de l'UJI, Vicent Climent, ha destacat el gran nombre d'obres que ha concorregut a aquesta edició, «la qual cosa és símptoma de la magnífica salut de l'edició universitària». Climent també ha assenyalat el treball de les editorials universitàries per a acostar a la societat el coneixement que es genera als campus de la millor manera possible. En aquest sentit, el rector ha manifestat que «aquests premis permeten valorar el treball editorial de les universitats i destacar aquelles obres que gaudeixen d'un especial nivell d'excel·lència». 

Els XIX Premis Nacionals d'Edició Universitària han destacat dues de les obres editades per Publicacions de la Universitat Jaume I. Es tracta de Entrena’t les neurones, que ha sigut guardonada com la millor monografia en Ciències de la Salut, i Nuevas tecnologías, nuevas sensibilidades, millor monografia en Ciències, Enginyeria i Arquitectura.

A més, han sigut premiades com a millor edició Incunabula universitatis (Universitat d'Oviedo); La capital de un sueño (Centre d'Estudis Polítics i Constitucionals), premi monografia en Art i Humanitats; España 2015 (Centre de Recerques Sociològiques), com a millor monografia en Ciències Jurídiques i Socials; Jugar a ser Dios (Universitat de València), millor obra de divulgació científica; Corpus epigráfico de La Alhambra (Patronat de La Alhambra i Generalife), millor edició digital i multimèdia; Estética & Crítica (Universitat de València), millor col·lecció; Para la voz (Universitat de Castella-la Manxa, Universitat de Cantàbria i Universitat Sant Jordi de Saragossa), millor traducció; El inventario del Alcázar de Madrid de 1666 (Consell Superior d’Investigacions Científiques i Polifemo), millor coedició amb una editorial privada, i Autorretratos del Estado I y III (Universitat de Castella-la Manxa i Universitat de Cantàbria), premi a la millor coedició interuniversitària. 

El jurat dels Premis UNE ha estat integrat per Víctor García de Concha, director de l'Institut Cervantes; Vicent Climent, rector de la Universitat Jaume I en representació de CRUE Universitats Espanyoles (membre que s'ha absentat en aquelles candidatures en les quals optava la seua universitat); Manuel Rodríguez Rivero, crític literari; Manuel Toharia, divulgador científic; Nuria Azancot, cap de redacció del Cultural d'El Mundo; i Francisco Javier Rodríguez Marcos, responsable de Libros de Babelia d'El País.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions