UJI

Polar Raid

Última modificació: 10/01/2014 | Font: SAUJI

Més que un viatge a Cap Nord... 

Polar Raid és un repte, una aventura per afrontar en equips. Un sorprenent viatge recorrent diversos dels països nòrdics (Noruega, Suècia i Finlàndia), travessant Lapònia direcció nord, sobre la neu que es fon, cap al sol de mitjanit i les aurores boreals. L'aventura d'arribar en vehicle al mític Cap Nord, a Noruega, travessant el Cerce Polar Àrtic per carreteres i pistes quan l'hivern finalitza. 

Polar Raid no és una competició: la meta, l'objectiu final, consisteix a arribar a Cap Nord en la data assenyalada cada any. 

Els equips estaran formats per estudiants universitaris, admetent també altres compostos per antics alumnes universitaris, docents, professors, investigadors i persones amb interès en conèixer les regions polars. 

L'ideal són equips de tres, quatre, o cinc persones, compartint un vehicle lleuger, sent l'equip mínim de dues persones i màxim de vuit, compartint una furgoneta. 

Etapes

Com es planteja Polar Raid 2014 ?

En vista de l'èxit de Polar Raid 2013, s'amplia la participació fins a un total de 30 equips . A més , s'incorporaran un seguit d'activitats , a realitzar per equips

en les diferents etapes, com ara:

• Recorreguts amb raquetes de neu .

• Pesca sobre gel .

• Construcció de refugis de circumstàncies en neu .

• Avaluació de la capacitat de resolució de " incidències " que poden presentar-se durant el viatge .

Entre els objectius també figura promoure xerrades- col · loqui amb estudiants i persones de parla hispana establertes en aquests països , perquè ens transmetin la seua experiència , així com entrar en contacte i conèixer la cultura i forma de vida dels Sami , i la importància mediambiental , estratègica , jurídica i ecològica de l'Àrtic .

Quins requisits són necessaris ?

• Un mínim d'experiència en activitats a la natura .

• Per als responsables de cada equip, carnet de conduir amb almenys un any d'experiència.

• Formar un equip (4 components és el nombre ideal)

• Si ho desitges pots inscriure't individualment i t'integrem en un equip.

• Els que vulguen: poden sol·licitar suport a la seua universitat , almenys per a la quota d'inscripció : 390 € / persona , o buscar patrocini . El cost total aproximat de Polar Raid és d'uns 1.250 € / persona , tot inclòs Polar Raid Universitari és una apassionant aventura , recorrent en vehicle i per equips la Lapònia , des Rovaniemi (Finlàndia) Cap Nord ( Noruega ), a la Setmana Santa de 2014 . Al llarg de les diferents etapes s'organitzaran multitud d'activitats , havent de superar en equip una sèrie de reptes , aprenent tècniques bàsiques de supervivència en neu ( orientació , refugis , pesca sobre llacs i rius gelats) , visitant museus , universitats i centres de recerca , assistint a conferències específiques ( història , sociologia , dret , economia, investigació àrtica ) , i coneixent al màxim la cultura i forma de vida dels Sami .

Inscripcions

Els interessats només han de fer la pre - inscripció en Polar Raid 2014 omplint els camps del formulari que figura a la web ( www.polar - raid.org ) i efectuar el pagament de 100 € / persona al compte corrent :

Associació Regions Polars
Banc Santander N º: 0049 2939 11 2014141020
Indicant Nom i cognoms ia Concepte : PREINSCRIPCIÓ POLAR RAID

Abans del dia 30 de gener 2014, has de completar la inscripció : 290 € / persona al mateix número de compte indicant en aquesta ocasió el concepte d'inscripció completa.

Més informació:

Pàgina web Polar Raid 

 
Informació proporcionada per: AlumniSAUJI