L’UJI inicia les obres d’envoltat del segon mòdul de la Facultat de Ciències de la Salut

08/06/2020 | OTOP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I de Castelló ha iniciat les obres d’envoltat del segon mòdul de la Facultat de Ciències de la Salut. Aquesta segona fase, adjudicada a l’empresa BECSA, contempla l’execució de les cobertes i façanes dels mòduls MD2 i MI2 que estan ubicats en les parcel·les 24 i 25 del campus del Riu Sec. Té una durada prevista de nou mesos i un pressupost d’adjudicació de 2.272.078,28 €.

Quan finalitze aquesta segona fase els dos edificis quedaran diàfans, a falta de la darrera fase on està previst realitzar la distribució interior, les instal·lacions i els acabats. El mòdul MD2 completarà l’aulari actual amb aules i laboratoris docents i el mòdul MI2 es destinarà a despatxos i laboratoris d’investigació  i està previst que estiga operatiu a l’inici del curs 2022-2023.

L’obra havia estat adjudicada abans de la declaració de l’estat d’alarma, però s’havia ajornat el seu inici per la suspensió dels terminis administratius del contracte i fins que les mesures dictades per les autoritats sanitàries ho permeteren. Les obres de la primera fase havien finalitzat durant la primera mitat del mes de març de 2020, amb un pressupost d’adjudicació de 2.896.848 euros, i incloïen la demolició dels antics hivernacles, l’excavació i moviment de terra de les parcel·les i l’estructura i tancament prefabricat de formigó.

La Facultat de Ciències de la Salut tindrà una superfície final construïda de més de 22.000 m2 distribuïts en el servei d’experimentació animal, amb 655 m2; la fase 1 amb 13.198 m2 i tres edificis destinats a investigació, serveis comuns i docència; i la fase dos, amb una superfície de 8.014,56 m2 i dos mòduls per a aules docents, despatxos i laboratoris.

Tots els edificis s'han dissenyat d'acord amb normes mediambientals que busquen la major eficiència energètica, amb un estalvi important en la producció de calor a l'hivern i fred a l'estiu. De fet, l'edifici té una certificació de quatre fulles verdes de Green Building Council d'Espanya, la segona més exigent.

 

Informació proporcionada per: Oficina Tècnica d'Obres i Projectes