UJI

Com arribar

Última modificació: 22/02/2017 | Font: ORI

Arribar en avió

Haureu de tenir en compte que necessitareu monedes per agafar el transport públic que necessitareu per poder traslladar-vos a Castelló de la Plana.

Desde l’aeroport El Prat, Barcelona

Has de dirigir-te a la Terminal C i des d’ahí agafar l’autobús A2 en direcció a Plaça Catalunya – Fontanella.

Has de baixar en la primera parada, anomenada Plaça Espanya. El viatge dura 20 minuts.

En la Plaça Espanya, davant de la porta del Corte Inglés, hi ha una boca de metro on s’ha d’agafar la Línea 3 (L3) fins a Estació de Sants, que hi ha dues parades i el viatge dura 2 minuts. Quan arribes a la parada del metro, has de caminar 4 minuts fins a la Estació de Sants. És una estació de trens.

En Barcelona-Sants has de prendre un tren de llarg recorregut fins a Castelló de la Plana. El viatge dura aproximadament 2h30 minuts depenent del tren que s’agafe. Les destinacions finals dels trens poden ser Alacant, València, etc però recordeu que heu de baixar en Castelló de la Plana.

Has de baixar en la Parada anomenada ‘Castelló de la Plana’ i una vegada ixes de l’Estació el més ràpid i còmode donat que dureu maletes pesades és agafar un taxi (estan parats i podeu adreçar-vos al xòfer directament per dir-li l’adreça on aneu)

Des de l’Aeroport Alfonso Suárez, Madrid-Barajas

Des de la T1, T2 o T3 has d’agafar la línia de metro 8 fins a la parada ‘Nuevos ministerios’. El recorregut dura 17 minuts i hi ha 5 parades.

Des de Nuevos Ministerios s’ha d’agafar un tren en direcció a València- Sant Isidre i parar en la segona parada, és a dir, ‘Madrid Atocha Cercanías’, que es una estació de tren. El trajecte dura 9 minuts.

Des de Atocha Cercanías heu de caminar uns 2 minuts fins a ‘Puerta de Atocha’. En Puerta de Atocha haureu d’agafar un tren de llarg recorregut cap a Valencia Joaquín Sorolla. El viatge durarà aproximadament 1h 38 min.

En Valencia Joaquín Sorolla has d’agafar un altre tren de llarg recorregut fins a Castelló de la Plana. L’última parada del tren probablement serà Barcelona però has de baixar-te en Castelló de la Plana. El recorregut serà d’uns 50 minuts aproximadament.

Una vegada ixes de l’Estació el més ràpid i còmode donat que dureu maletes pesades és agafar un taxi (estan parats i podeu adreçar-vos al xòfer directament per dir-li l’adreça on aneu).

Des de l'aeroport de València:

Hi ha 3 opcions i depenen dels diners que l'estudiant es vulga gastar.

1/ Taxi a Castelló (65 Km): sobre 85-100 € (el preu que mostre el taxímetre, però no deuria de ser més de 100 € ).  Temps estimat: 45 min.

2/ Taxi a l'estació de tren de València-Cabanyal (20 € preu fixe) + tren de rodalies a l'estació de Castelló, trens cada 20 minutos els dies laborables i cada hora els caps de setmana (bitllet d'anada al voltant de 5 €. S'ha de comprar en finestreta o en màquines expenedores en l'estació. Sempre hi ha seients). Total 25 €. Temps estimat: taxi 20 min. + tren 45 min.= 1 hora.

3/ El metro des de l'aeroport a Xàtiva para front de l'Estació València Nord (tots els metres van en la mateixa direcció, així que no us preocupeu. El bitllet senzill costa sobre 5 €) + tren de rodalies a Castelló, amb eixides cada 20 min. els dies laborables i cada hora els caps de setmana (el bitllet d'anada costa uns 7 €. S'ha de comprar en finestreta o en màquines en l'estació. Sempre hi ha seients). Total 12 €. Temps estimat: metro 20 min. + tren 1 hora = 1’15 h.

Una vegada ixes de l’Estació el més ràpid i còmode donat que dureu maletes pesades és agafar un taxi (estan parats i podeu adreçar-vos al xòfer directament per dir-li l’adreça on aneu).

Ja estàs a Castelló. I ara, com arribes a la UJI?

La proximitat de la UJI amb la ciutat de Castelló de la Plana i l'estació de trens i autobusos, el traçat urbà d'aquesta zona de la ciutat, juntament amb l'àmplia oferta de transport, permet que per a arribar al campus pugues triar entre el transport públic, la bicicleta o un agradable trajecte caminant.

TRAM

El nou transport de via reservada de Castelló comunica cada cinc minuts l'estació de trens i autobusos amb el campus de la UJI. El TRAM és un mitjà de transport elèctric, còmode, eficient i sostenible, que ha modificat els hàbits de desplaçament de la comunitat universitària.
Els bitllets i els bons poden adquirir-se directament en el TRAM.  Preu bitllet: 1'05 €

Per a més informació:

Autobús

La Universitat Jaume I aquesta unida a les diferents zones de la ciutat mitjançant quatre línies d'autobusos. Totes elles tenen parada en l'estació de trens i autobusos.
Els bitllets i els abonaments  poden adquirir-se a l'autobús.

Per a més informació:

Bici

La xarxa de carril bici de la ciutat connecta l'estació de trens i autobusos amb la UJI. Existeixen dos serveis gratuïts de préstec de bicicletes a la teua disposició:

  • El servei de préstec BICICAS gestionat per l'Ajuntament de Castelló consisteix en una xarxa automatitzada de punts de proveïment de bicicletes pare el seu ús en la ciutat. Pots consultar per internet la disponibilitat de bicicletes en cada punt de proveïment.

  • El Servei d'Esports de la UJI ofereix un servei de lloguer gratuït de bicicletes, per a la comunitat universitària.

Informació proporcionada per: Oficina de Relacions Internacionals