Política. Sistema de gestió mediambiental

30/03/2015 | OPGM
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

És política de la Universitat Jaume I, des que s’aprovara per la Junta de Govern, el 29 de gener de 1998, la intenció de dur a terme totes les activitats universitàries amb el degut respecte a la protecció del medi ambient, i complir totes les normes que se li apliquen en matèria mediambiental, així com millorar progressivament les pràctiques mediambientals.

Per aconseguir aquests fins, la Universitat Jaume I es compromet a la implantació d’un Sistema de Gestió Mediambiental homologable a la norma ISO 14001, per, en el futur, homologar-ho al Reglament Europeu d’Ecogestió i d’Ecoauditoria (EMAS), tot això a través de la realització de les pràctiques mediambientals en un procés de millora contínua.

D’entre totes les pràctiques es prestarà especial atenció a:

  • El compliment de la legislació mediambiental: no només es complirà amb els requisits legals mínims, sinó que, en la mesura d’allò possible, s’intentarà millorar-los.
  • El consum de recursos: es vetllarà per racionalitzar i minimitzar els consums tant de recursos naturals i energia, com de materials d’ús diari.
  • La generació d’emissions, abocaments i residus: s’establiran mitjans de control i vigilància i es fomentaran pràctiques destinades a la minimització d’emissions, abocaments i residus generats.
  • Impartir una adequada formació/informació mediambiental: es proporcionaran i promouran activitats formatives en matèria mediambiental destinades a tota la comunitat universitària.
  • Empreses externes que treballen amb la Universitat: es vetllarà perquè el personal de empreses externes que desenvolupen la seua labor a l’UJI conega aquesta política i les pràctiques mediambientals de treball de la Universitat, i exercisca la seua labor en concordança amb aquestes.
  • Objectius i metes: la Universitat es marcarà uns objectius i unes metes mediambientals amb periodicitat determinada, quantificables en la mesura que siga possible, i que permeten controlar contínuament les millores aconseguides.
  • En general, s’analitzaran totes les accions desenvolupades per la Universitat amb un possible impacte sobre el medi ambient, intentant minimitzar-lo en la mesura que siga possible.

Sessió 91, de 6 d’abril de 2006, del Consell de Direcció