Rebosta: mercat de proximitat de l'UJI

29/02/2024 | OPGM
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Torna REBOSTA, el mercat de proximitat de l’UJI

Després de l’èxit de les dues edicions realitzades el curs passat, aquest curs torna Rebosta amb més edicions i més novetats. Al llarg del curs es realitzaran diversos mercats de proximitat, cadascun d’aquests orientat cap a una temàtica de producte.

Entre les principals novetats que cal destacar per a aquest curs, trobem:

- Es realitzaran dos sorteigs al llarg del curs. En breu s'informarà com podeu participar.

- Distribució de bosses tote entre la clientela.

- Degustació de productes.

- Tallers de cuina.

El primer mercat va tindre lloc el dimarts 19 de desembre i, atesa la proximitat de les festes nadalenques, se va centrar en els dolços nadalencs. A més, a les 11 hores es va realitzar una degustació de la casca, dolç tradicional valencià recuperat amb la recepta popular per diversos obradors. En aquesta edició de desembre van confirmar la participació:

  • Cuquello
  • Malaerba
  • D’Armela
  • Caseta d’Espadà
  • La Tosquilla
  • Jero Trilles - Terrenae
  • Mar Negre
  • Delicias Solidarias

A continuació, es mostren algunes de les dates previstes per a les pròximes edicions amb la tematització prevista, tot i que aquest calendari s’actualitzarà quan es concreten les diferents accions:

19/12/2023. Jornada dedicada a dolços tradicionals per les dates pròximes al Nadal. Es convidaran artesans i forns tradicionals per a participar en el mercat, i per a comptar amb elaboracions tradicionals per a fomentar una jornada amb un tint més nadalenc.

Xarrada amb Tasta’l d’ací, recuperadors de la casca (dolç tradicional valencià) i degustació de casca del forn de Ca Massita (Vinaròs).

 

16/01/2024. La convidada de la jornada serà la DO Benicarló de carxofa perquè faça una xarrada sobre aquest cultiu, les propietats en nutrició i cuina. Hi haurà una parada informativa en el mercat universitari.

Es realitzarà una xerrada sobre les característiques de la carxofa de Benicarló (al voltant de les 11:30h) i tot seguit un "showcooking" a càrrec d'Anay Bueno, del restaurant Cor de Carxofa, de Benicarló. També es comptarà amb la participació del president de la DO Carxofa de Benicarló, Guillermo Edo.

Està confirmada la participació dels següents productors/llauradors: 

  • Cuquello
  • Esencia Espadán
  • Camp a Casa
  • Apigolosa
  • Mar Negre
  • Formatgeria la Planeta
  • Del Sitjar
  • Terrenae

 

13/02/2024. Jornada dedicada a la taronja. Contactarem amb productors del mercat de la taronja de la plaça Fadrell perquè participen en la jornada. Durant la mateixa es donarà a tastar clementines i elaborats amb taronja.

I com a novetat, es realitzaran dos sorteigs en què es podrà participar des d'aquesta mateixa edició

El primer sorteig consistirà en un lot d'un taller de xocolata amb Mar Negre (obrador de xocolata artesana d'Albocàsser) i una nit en l'allotjament rural "el Pou de Beca" (Vall d'Alba). Una experiència per a dues persones.
Per participar, cal fer-ho a través d'Instagram. Cal seguir a Terrenae.dinamitza a IG, fer like a aquesta publicació, etiquetar la persona amb qui anirieu si guanyareu i compartir el post en stories. El guanyador s'anunciarà l'11 de març.

El segon sorteig es farà a juny.  Consisteix en un lot d'una visita a Olis Cuquello i el seu museu natural a l'aire lliure d'oliveres mil·lenàries de la Jana, un tast dels seus olis, 3 olis de regal i un dinar al restaurant Farga de Sant Mateu, per a dues persones
Per cada compra igual o superior a 10 € en el REBOSTA, s'obtindrà una participació en el sorteig.
 

Està confirmada, a falta d'alguna nova incorporació, la participació dels següents productors/llauradors: 

  • Lo Canetà
  • Delicias Solidarias
  • Homo Panis
  • Mar Negre
  • Camp a Casa
  • D'Armela
  • Apigolosa
  • Terrenae

 

12/03/2024.  Jornada sense cap temàtica concreta. Vindran diversos  productors7llaurados a oferir els seus productes, i es realitzarà un joc d'identificació de llavors en la seua planta, el fruit i la temporada, amb varietats tradicionals.

Es donaran bosses tote entre la clientela  que realitze compres superiors a 10€ en un únic comerç, i recordeu que esta obert el sorteig de juny i que podeu conseguir noves participacions amb compres superiors a 10€.

Està confirmada, de moment, la participació dels següents productors/llauradors: 

  • Delicias Solidarias
  • Homo Panis
  • Mar Negre
  • Camp a Casa
  • Apigolosa
  • Cuquello
  • Malaerba
  • Terrenae

 

16/04/2024. Jornada tematitzada al voltant dels fruiters.

Es col·laborarà amb Connecta Natura, una organització sense ànim de lucre que sensibilitza, recupera i conserva la biodiversitat cultivada valenciana. Utilitzen l’agroecologia  com a eina de dinamització rural.

Es realitzarà un taller d'empelts/planters.

 

30/04/2024. Jornada sobre la trilogia mediterrània: oli, vi i cereal.

Es realitzarà un tast i xarrada de la història de la trilogia mediterrània.

 

14/05/2024. Jornada dedicada a formatges i pastors.

Es realitzarà un tast i una taula redona.

 

11/06/2024. Jornada dedicada a l'horta i conserva.

S’organitzarà un "showcooking" i tast per als assitents.

 

Aquest programa està basat en la temporalitat i, a causa d’aquesta, poden esdevindre situacions que condicionen la consecució dels temes i les accions. Així mateix, per qüestions alienes a l’organització, podria haver-hi canvis d’última hora quant a la temàtica del mercat o al tipus d’acció.