Programa específic: Marie Skłodowska-Curie Actions, International Training Networks (ITN) - European Training Networks (ETN).
Identificador: H2020-MSCA-ITN-2017
Tema: MSCA-ITN-2017
Paper de l'UJI: Beneficiari
Invetigador principal: Francisco Fabregat Santiago
Data d'inici: 01/11/2017
Data de finalització: 30/04/2022
Número de l'acord de subvenció: 764787 – MAESTRO
Breu descripció:
Les perovskites són una nova classe de material absorbent de la llum que s'utilitzen en cèl·lules solars que transformen la llum del sol en electricitat. Aquestes cèl·lules solars van atraure l'atenció de tot el món en comprovar que la seua eficiència incrementava a un ritme sense precedents en la història de la indústria, a més que tenien un cost baix i eren fàcils de fabricar. Aquests materials també són efectius en el sentit invers, és a dir, a l'hora de convertir l'energia elèctrica en llum, amb aplicacions en noves pantalles i il·luminació.
El projecte MAESTRO, dirigit per la professora Alison Walker, de la Universitat de Bath, és una xarxa intersectorial i multidisciplinària formada per deu socis acadèmics (Universitat de Bath, EPFL, Universitat de Swansea, Universitat de Bar Ilan, Universitat d'Oxford, Universitat de Constança, Universitat de Roma Tor-Vergata, Universitat Jaume I de Castelló, Institut Italià de Tecnologia i Centre Nacional d'Investigació Científica "Democritos') i set de l'àmbit de la indústria (GreatCell Solar, Oxford Photovoltaics, 3G Solar, Saule Technologies, Tiberlab, NPL i Met) de nou països de la UE i associats. Aquests països són el Regne Unit, Itàlia, Espanya, Grècia, Alemanya, Polònia, Lituània, Israel i Suïssa. Els investigadors són contractats per cada soci i treballaran de manera conjunta amb la finalitat de trobar els mitjans necessaris per a augmentar el període de vida de les cèl·lules, reduir la seua toxicitat i, al mateix temps, mantindre aquestes eficiències excepcionals mentre se n'augmenta la fabricació. Els investigadors també desenvoluparan habilitats i adquiriran experiència en la investigació intersectorial i multidisciplinària. En el marc del projecte s'imparteix formació en ciència i tecnologia en els àmbits de la física, la química, la ciència dels materials i l'enginyeria elèctrica, i s'intenta que els investigadors tinguen en compte el potencial d'explotació en totes les fases, des de la de laboratori fins a la de fabricació. A més a més, els investigadors adquiriran habilitats transversals en comunicació, tecnologies de la informació, organització, planificació, treball en equip, lideratge i totes aquelles que siguen necessàries per a la innovació, com per exemple conèixer el funcionament dels mercats, els cicles de vida dels productes, els models de negoci o el retorn de la inversió.
Mitjançant la creació d'una nova generació d'experts europeus en l'àmbit de les fonts d'energia alternatives, el projecte MAESTRO resultarà de gran utilitat per al medi ambient i reforçarà la competitivitat europea en els mercats mundials en garantir el futur dels sectors de l'energia solar i de les pantalles dins de la UE.