23/12/2020 | INVEST
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

TACTILITY - Interacció virtual enriquida amb retroalimentació tàcil a través de la realitat virtual i més enllà

Programa específic: Leadership in enabling and industrial technologies - Information and Communication Technologies (ICT)
Identificador: H2020-ICT-2018-3
Tema: ICT-25-2018-2020 - Interactive Technologies
Paper de l'UJI: Tercera part
Investigadora principal: Azucena García Palacios
Data d'inici: 01/07/2019
Data de finalització: 30/06/2022
Número de l'acord de subvenció: 856718 - TACTILITY

Web: https://tactility-h2020.eu/

Breu descripció:

TACTILITY, una acció d'investigació i innovació multidisciplinària amb el títol “Interacció virtual enriquida amb retroalimentació tàctil a través de la realitat virtual i més enllà”, té l'objectiu general d'incloure informació tàctil abundant i significativa en nous sistemes d'interacció a través de la tecnologia per a la interacció tàctil en cicle tancat amb entorns virtuals. Mitjançant la imitació de les característiques de la retroalimentació tàctil natural, augmentarà substancialment la qualitat de l'experiència de la realitat virtual (RV) immersiva utilitzada localment o a distància (telemanipulació).

L'enfocament es basa en l'estimulació electrotàctil transcutània subministrada per mitjà de pulsacions elèctriques amb una distribució espaciotemporal d'alta resolució. Per a aconseguir-ho, cal un desenvolupament significatiu de tecnologies d’estimulació transcutània, elèctrodes multicoixinet amb base tèxtil i pell electrònica de sensació tàctil, juntament amb una investigació pionera en percepció de sensacions tàctils induïdes en RV, si escau.

La novetat clau es troba en la combinació dels següents aspectes:

  1. la investigació pionera en percepció d’estímuls electrotàctils per a la identificació de paràmetres i mètodes d'estimulació que evoquen sensacions naturals com el tacte,
  2. el maquinari avançat, que integrarà el nou sistema d'estimulació electrotàctil d'alta resolució i els pegats electrònics de pell artificial d'última generació amb tecnologies tèxtils intel·ligents i dispositius de control de RV en un sistema mòbil portable, i
  3. el nou microprogramari que duu a terme la codificació i la transmissió en temps real de la informació tàctil dels objectes virtuals en la RV, i també la dels sensors tàctils distants (pells artificials) col·locats en mans de robots o persones.

Aquesta acció d'investigació i innovació donarà lloc a una nova generació de sistemes interactius amb una experiència de més qualitat per a aplicacions tant locals com remotes (per exemple, la telemanipulació). En última instància, TACTILITY permetrà gaudir d'una experiència d'alta fidelitat a través d'una tecnologia de baix cost, fàcil d'usar, portable i mòbil.

Informació proporcionada per: Vicerectorat d'Investigació