UJI

C18094-Elaboració de Recursos Educatius Digitals: Continguts en Format Estàndar

Cursos de Formació Continuada. Curs 2018/2019 - semestre 2
Última modificació: 04/02/2019 | Font: ODE

Director: Germán León Navarro

Dates de realització: 1 a 17 d'abril 2019

Hores: 30

Preu: 25 €

Idioma: Castellà

Modalitat: presencial i a distància

Programa

Unitat 1: Estàndards, llicències i eXe Learning. Analitzar els avantatges d'estandarditzar els recursos didàctics digitals. Repassar les diferents llicències d'autor amb les quals podrem publicar els nostres materials. Primera aproximació a eXe Learning (instal·lació i funcionament bàsic).

Unitat 2: L'editor de textos d'eXe Learning. eXeLearning utilitza uns "blocs" denominats iDevices per a la creació de recursos, i que la majoria d'aquests iDevices utilitzen el mateix editor de textos. Introduir textos, imatges, animacions, àudio, vídeo...  iDevices Objectius, Pre-coneixement i Text Lliure. Importar els materials elaborats.

Unitat 3: iDevices de presentació d'informació. Alternar l'estudi dels  iDevices amb altres aspectes: estàndards, catalogació, fulles d'estils... iDevices que permeten a l'autor presentar informació de diverses maneres.

Unitat 4: Exportació. Distribuir els recursos en pàgines web, CD, memòries USB, PDF, etc.

Unitat 5: iDevices d'activitats interactives. iDevices que permeten plantejar als alumnat senzilles activitats, que es poden resoldre de forma directa en l'ordinador.

Unitat 6: Fulles d'estils. Les fulles d'estils ens permeten canviar ràpidament l'aparença dels nostres recursos: tipus de lletra, colors, justificació... Incorporar nous estils, i fins i tot com crear un estil personalitzat.

Unitat 7: iDevices d'activitats no interactives. iDevices que permeten plantejar als alumnat activitats no interactives.

Unitat 8: Estàndards i LMS. Recorregut pels diferents estàndards actuals d'empaquetat i catalogació. Detallar la forma d'integrar aquests recursos estàndard en Moodle, i com es realitza la catalogació LOM-ES.

Unitat 9: Mapes conceptuals. Analitzar la utilitat i característiques dels mapes conceptuals, usos en el procés d'ensenyament-aprenentatge. Introducció a CmapTools.  

Professorat. Julio Pacheco Aparicio. Universitat Jaume I

Destinataris i preferències de selecció: Alumnat del Grau de Mestre/a de Educació Infantil o Primària. Alumnat de la Diplomatura de Mestre/a de l'especialitat d'educació infantil, educació primària, educació física o educació musical. Alumnat del Màster Universitari de professor/a de ESO i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyaments d'Idiomes  Estudiants de titulacions relacionades amb la docència. Professors d'ESO i Batxillerat, FP i Ensenyaments d'Idiomes.  Professionals vinculats amb l'ensenyament.

Lloc de realització: Facultat de Ciències Humanes i Socials Aula HA0203AI i on-line

Horari de realització del curs: la modalitat presencial s'impartirà a les vesprades i la modalitat on-line horari lliure.

Nombre de participants: màxim 60 persones.

Metodologia: El curs serà eminentment pràctic. Cadascuna de les unitats tindrà una part teòrica que s'explicarà i a partir d'ella es proposaran tasques per a la consolidació dels conceptes i aplicacions mostrades.

Criteris d'avaluació: Cada unitat conté una o diverses tasques relacionades amb el tema explicat, algunes d'elles seran de caràcter voluntari per a incentivar la participació i consolideu coneixements. De la valoració de les qualificacions obtingudes en les diferents tasques s'obtindrà la qualificació final del curs.

Certificació: Certificat l'Oficina d'Estudis d'un curs de formació continuada de 30 hores.

Reconeixement d'1,5 crèdits per a graus de la UJI.

Informació Acadèmica: Julio Pacheco (pacheco@uji.es)


PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA ON LINE

Serà necessari emplenar la inscripció i fer el pagament. L'enllaç estarà accessible del 4 de febrer fins al 14 de març de 2019 (inclòs) en les següents webs:

Modalitat presencial: http://bit.ly/C18094VALpresencial

Modalitat a distància:  http://bit.ly/C18094VALonline

Import de matrícula: 25 euros

Informació Administrativa

Oficina d'Estudis (OdE). Universitat Jaume I
Tel. 964 38 7230. Adreça electrònica: estudispropis@uji.es . Pàgina web: http://www.estudispropis.uji.es
Edifici de Rectorat (despatx RR0121SD). Campus del Riu Sec. Avinguda Vicent Sos Baynat s/n. 12071 Castelló de la Plana

 

Informació proporcionada per: Oficina d'Estudis