panoramica UJI

Intervenció Psicosocial en Desastres

Cursos de Formació Continuada. Curs 2019/2020 - semestre 2
Última modificació: 24/02/2020 | Font: ODE

Directora: Raquel Flores Buils

Dates de realització: 4, 6 , 27 i 31 de març; 3 i 24 d'abril; 8, 15 i 22 de maig de 2020, de 15 a 19h.

Hores: 75

Preu: 60 €

Idioma: Espanyol

Modalitat: Presencial

Programa:

BLOC I. Context del desastre. Comportament i reaccions de la població.

BLOC II. Gestió d’un desastre. Planificació, prevenció i intervenció psicosocial.

BLOC III. Les persones afectades després d’un desastre. Procés de dol. La cura dels intervinients.

Professorat

Dra. Raquel Flores Buils. Psicòloga. Departament de Psicologia Evolutiva, Educativa, Social i Metodologia de la Universitat Jaume I.

Dra. Mar Valero Valero. Psicòloga. Observatori Permanent de la Immigració (OPI) i Observatori Psicosocial de Recursos en Situacions de Desastre (OPSIDE) de l’UJI. Membre del Grup de Treball d’Intervenció Psicològica en Emergències i Catàstrofes (GIPEC) del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana. Membre de PSICOEMERGENCIAS-CV.

Dra. Sandra Milena Alvarán. Treballadora social. Universidad de Antioquia (Colòmbia). Màster en Cooperació al Desenvolupament. Especialista en habilitats terapèutiques per a l’atenció a víctimes de la violència socio-política.

Na. Andrea Aparisi Bort. Psicòloga. Coordinadora del Grup de Treball d’Intervenció Psicològica en Emergències i Catàstrofes del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana. Coordinadora de PSICOEMERGENCIAS-CV.

Na. Rosa Beltrán Sales. Psicòloga. Membre del Grup de Treball d’Intervenció Psicològica en Emergències i Catàstrofes (GIPEC) i de PSICOEMERGENCIAS-CV i del Grupo de Treball en Psicologia – Coaching del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana. Intervencions internacionals en desastres de gran magnitud i situacions d’impacte social (Haití, Panamà).

Na. Eva M. Lucas Simón. Membre de Psicòlegs sense Fronteres de la Comunitat Valenciana. Psicòloga del grup d´emergències i catàstrofes d’investigació (GIPEC-I) del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana. Membre de la Red Nacional de psicólogos y psicólogas para la atención psicológica a las víctimas del terrorismo.

Dr. Mariano Navarro Serer. Psicòleg clínic. Hospital General Universitari de València. Responsable de PSICOEMERGENCIAS-CV (València). Professor col·laborador de la Universitat Catòlica de València. Tinent Psicòleg RV Unidad Militar de Emergencias BIEM III.

Na. Montserrat Rodríguez del Cerro. Tècnica de Protecció Civil en Castelló. Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències. Presidència de la Generalitat Valenciana.

Dr. César San Juan Guillén. Subdirector de l’Institut Basc de Criminologia. Director del Internacional Research Centre on Delinquency . Professor de Psicologia de la Universitat del País Basc.

En Mario Ventura Álvarez. Metge forense. Director de l’Institut de Medicina Legal de Castelló.

Destinataris i preferències de selecció: Llicenciats i llicenciades en Psicologia, estudiants d’últims curs de Psicologia, magisteri, psicopedagogia, treballadors i treballadores socials, psicopedagogs i psicopedagogues i personal que treballa en l’àmbit de les emergències e interessat en la temàtica.

Lloc de realització: Aula HA1116AA de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de la Universitat Jaume I. 

Nombre de participants:  màxim, 40 alumnes.

Metodologia: La metodologia serà teòrica-pràctica. Es desenvoluparan tallers pràctics i situacions de role-playing. Els continguts virtuals es treballaran mitjançant la plataforma Moodle.

Criteris d'avaluació: Assistència al 80% de les sessions presencials i lliurament final d'un treball.

Certificació: Certificat de l'Oficina d'Estudis d'un curs de formació continuada de 75 hores.

Reconeixement de 2 crèdits per a graus de l'UJI.

Informació acadèmica

Observatori Psicosocial de Recursos en Situacions de Desastre (OPSIDE)
Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS)
964 729390 / opside@uji.es

Raquel Flores Buils flores@uji.es
Mar.Valero@uji.es 


Informació i Matrícula

Han estat admeses totes les persones preinscrites.

Si hi ha alguna persona interessada en fer el curs i no s'ha preinscrit pot matricular-se directament entrant en http://bit.ly/8193VAL

Informació proporcionada per: Oficina d'Estudis
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16