Convocatòria 2024 de Subvencions a Projectes d'Investigació orientats a la implantació de la Medicina Personalitzada de Precisió sota el PERTE per la Salud d'Avantguarda

Dades de la convocatòria 

 
Entitat convocant:
Institut de Salut Carlos III
 
Nom de l'actuació:
Ordre CNU/731/2024, de 11 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió d'ajudes i s'efectua la convocatòria per a l'any 2024 de Missions Conjuntes del Ministeri de Sanitat i del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats , per a la concessió de subvencions a Projectes de Recerca orientats a la Implantació de la Medicina Personalitzada de Precisió, sota el PERTE per a la Salut d'Avantguarda i en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.
 
Objectiu:
Finançar projectes d'I+D+i que facen possible el desenvolupament i implementació al SNS d'actuacions clínico-assistencials que, sota el concepte global de Medicina Personalitzada de Precisió i en coordinació amb la infraestructura IMPaCT permeten millorar la prevenció, el diagnòstic, el tractament i la qualitat de vida de la població.
 
Documentació:

Web:

Des d’ací es pot accedir al lloc web del Institut de Salut Carlos III on es publica la convocatòria, es troben els formularis que cal emplenar i es tramiten les sol·licituds.

Terminis:

El termini per a presentar la sol·licitud comença el 18 de juliol i finalitza el 2 de setembre de 2024  IMPORTANT: Per qüestions organitzatives, les persones interessades en presentar un projecte hauran d'escriure un correu electrònic a hcerda@uji.es comunicant aquesta intenció el més aviat possible, ja que cada entitat sol·licitant només podrà presentar una proposta a cada una de les línies d'investigació fixades en la convocatòria

Característiques dels projectes:

Seran susceptibles de finançament els projectes de qualitat contrastada dirigits a impulsar la Medicina Personalitzada de Precisió, principalment en la seua relació a la prevenció i detecció precoç en relació amb, o en directa translació a, la cohort IMPaCT. A l'efecte d'aquesta convocatòria, s'entén que l'avenç del coneixement està íntimament relacionat amb la integració i l'anàlisi de dades genòmiques, proteòmiques o altres tecnologies d'identificació molecular en éssers humans, combinats amb informació clínica, conductual i mediambiental amb perspectiva poblacional, incorporant-hi si cal la utilització de tecnologies avançades de processament i anàlisi de dades.

Les línies de recerca de les propostes presentades han d'estar emmarcades en una de les següents:

a) Validació interna i externa de biomarcadors d'exposició i/o biomarcadors d'esdeveniments clínics o biològics precoços, útils en la valoració de l'exposició i la detecció precoç de malalties rellevants per la seua freqüència i impacte social, amb especial orientació a la seua translació a la cohort del pilar IMPACT de Medicina Predictiva.
b) Integració de l'exposició ambiental a la cohort IMPaCT i efectes en salut.
c) Harmonització i integració de la informació procedent de la història clínica d'atenció primària i hospitalària útil en el seguiment en estudis de cohorts de població general, amb especial orientació a la seua translació a la cohort del pilar IMPaCT de Medicina Predictiva.
d) Estratègies de captura i processament d'informació clínica, genòmica i informació no convencional que exigeixin altes capacitats de computació i permeten la seva integració als estudis de medicina de precisió
e) Variabilitat genòmica de la cohort IMPaCT i la seua relació amb variables geogràfiques, demogràfiques i ètniques.

Dins de cada línia temàtica, sense perjudici del que s'ha descrit a l'apartat anterior, es consideren prioritàries aquelles propostes desenvolupades i/o amb translació immediata a la cohort IMPaCT.

Els projectes tindran durada fins al 31 de desembre de 2026, que serà el termini d'execució d'aquesta actuació, no susceptible de pròrroga.

Els projectes comptaran amb dos IPs, que hauran de pertànyer a centres de comunitats autònomes diferents.
 

IMPORTANT: Les propostes que es presenten han de projectar-se en un àmbit geogràfic rellevant. Això significa que el nombre de grups participants han d'estar distribuïts en un mínim de 10 Comunitats Autònomes. A més, el projecte ha de fer referència a la coordinació amb un o més pilars de la infraestructura IMPaCT, i en quin moment del seu desenvolupament va a realitzar-se eixa coordinació.

Despeses subvencionables:

  • PERSONAL: Personal tènic o persona investigador de suport. Els costos màxims de contractació imputables a la subvenció s'ajustaran als imports continguts a les instruccions dictades a aquest efecte, que es publicaran a la pàgina web de l'ISCIII. En qualsevol cas, la subvenció atorgada per finançar un contracte a càrrec del projecte no estableix el salari de la persona sinó l'import màxim del mateix que serà imputable a la subvenció esmentada.
  • INVENTARIABLE: Indispensable per a la realització del projecte.
  • FUNGIBLE: No es finançarà el material d'oficina ni els consumibles informàtics
  • UTITLITZACIÓ DE SERVEIS GENERALS DE SUPOR A LA INVESTIGACIÓ.
  • SUBCONTRACTACIÓ: Col·laboracions externes, assistència tècnica, despeses externes de consultoria i serveis relacionats. 
  • DESPESES DE PUBLICACIÓ I DIFUSSIÓ: S'inclouen despeses de revisió de manuscrits, despeses de publicació en revisetes científiques, incloent els relacionat amb la publicació en revistes d'accès obert, i les despeses derivades de la incorporació a repositoris de lliure accès. 
  • VIATGES.
  • COSTOS INDIRECTES: Calculats com el 21% dels costos directes del projecte.
  • INVENTARIABLE: Indispensable per a la realització del projecte.
  • FUNGIBLE: No es finançarà el material d'oficina ni els consumibles informàtics
  • UTITLITZACIÓ DE SERVEIS GENERALS DE SUPOR A LA INVESTIGACIÓ.
  • SUBCONTRACTACIÓ: Col·laboracions externes, assistència tècnica, despeses externes de consultoria i serveis relacionats. 
  • DESPESES DE PUBLICACIÓ I DIFUSSIÓ: S'inclouen despeses de revisió de manuscrits, despeses de publicació en revisetes científiques, incloent els relacionat amb la publicació en revistes d'accès obert, i les despeses derivades de la incorporació a repositoris de lliure accès. 
  • VIATGES.
  • COSTOS INDIRECTES: Calculats com el 21% dels costos directes del projecte.

Forma de presentació de sol·licituds:

La sol·licitud ha d’elaborar-se via electrònica.

Un cop finalitzat l'emplenament de la sol·licitud, el/la IP ho comunicarà a hcerda@uji.es remetent un esborrany de la sol·licitud on es consigne la firma electrònica de tots els membres participants.

L’OCIT s’encarregarà del tràmit de signatura institucional i presentació definitiva en els terminis finals fixats per l’ISCIII.

Dades de l'entitat: 

Nom de l'entitat: Universitat Jaume I de Castelló        Acrònim: UJI
CIF de l'entitat: Q-6250003-H
Nom del representant legal de l'entitat: Jesús Lancis Sáez
Càrrec: Vicerector d'Investigació
Domicili de l'entitat: Avinguda Vicent Sos Baynat, s/n C.P. 12006.
Localitat: Castelló de la Plana
Telèfon de l'entitat: 964387480 E-mail: ocit@uji.es

Suport:

Per a qualsevol dubte sobre la convocatòria podeu adreçar-vos a Hugo Cerdà.

Extensió: 7487
E-mail: hcerda@uji.es