Es convoca la concessió d'ajuts en concurrència competitiva destinats a finançar estructures acadèmiques de recerca, formació i difusió de l'àrea microelectrònica, configurades com a càtedres universitat-empresa, en universitats espanyoles.
Les actuacions tindran com a finalitat la creació de càtedres universitat-empresa a l'àrea de semiconductors i microelectrònica. Les ajudes es destinaran a fomentar les tasques de investigació, formació, divulgació i col·laboració publico-privada al si d'aquestes càtedres, facilitant així l'ampliació de l'oferta d'estudis superiors en semiconductors i microelectrònica, la transferència de resultats de recerca al teixit productiu i la generació d'una massa crítica de professionals altament qualificats en microelectrònica que contribuisquen a la transició tecnològica de l'economia espanyola
Documentació:
Web:
Des d’ací es pot accedir al lloc web on es publica la convocatòria.
Terminis:
El termini per a presentar la sol·licitud finalitza el 12 de setembre de 2023. IMPORTANT: Aquest és el termini oficial de la convocatòria, però les persones interessades en tramitar una sol·licitud des de l'UJI hauran d'escriure un correu electrònic a hcerda@uji.es el més aviat possible, per a poder preparar l'enviament de la proposta amb garanties. Cal tindre en compte, que la proposta la formula directament el representant legal. En qualsevol cas, no s'atendrà cap documentació enviada amb posterioritat al 7 de setembre de 2023.
Característiques dels projectes:
La convocatòria està dotada amb 80 milions d'euros.
L'import màxim de l'ajuda serà de 5,5 milions d'euros per a les universitats públiques.
Les càtedres universitat-empresa hauran de constar d'una universitat beneficiària i, almenys, una entitat dels sector productiu.
L'entitat dels sector productiu assumeix un doble compromís:
- Una aportació econòmica a la càtedra d'almenys el 15% del import finançable total del pla d'actuacions.
- Assegurar el sosteniment de la càtedra almenys 1 any addicional als 3 subvencionats, valorant-se la seua prolongació en el temps.
Les actuacions subvencionables per a les càtedres universitat-empresa tindran una durada mínima de 4 anys.
Les actuacions es duran a terme en dues fases. La primera comprendrà des del moment de la presentació de la sol·licitud pel beneficiari fins al 30 de juny de 2026, en què es concedirà un finançament procedent dels fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència; i la segona fase es desenvoluparà al exercici 2027, en què el finançament s'haurà de cobrir obligatòriament amb fons propis de la càtedra i haurà de suposar com a mínim un quinze per cent de l'import finançable total del pla d'actuacions.
Les actuacions subvencionables estaran lligades al desenvolupament d'un pla d'actuacions a desenvolupar per part del beneficiari de l'ajut emmarcades dins de l'àrea temàtica seleccionada per a la càtedra universitat-empresa dins de les definides a l'apartat onzè de la convocatòria:
- Disseny de circuits microelectrònics
- Test i encapsulat de components i sistemes microelectrònics
- Nous materials i dispositius en l'àrea microelectrònica
- Processos tecnològics lligats a l'àrea de microelectrònica
Tota sol·licitud ha d'incloure un pla d'actuacions integrat en una de les àrees temàtiques definides, i el sol·licitant ha d'escollir la prioritària del pla proposat si tinguera encaix en diverses.
Les activitats que poden formar part d'un pla d'actuacions són les recollides en l'article 17 de les bases reguladores:
- Projectes lligats a l'establiment o desenvolupament de línies d'investigació i desenvolupament tecnològic en el marc de la microelectrònica i els semiconductors, així com la difusió dels seus resultats.
- Projectes lligats a l'excel·lència científica de la investigació i el desenvolupament tecnològic duta a terme al si de les càtedres, incloent-hi la participació en fòrums científics de màxima rellevància dins del camp en què circumscriu la càtedra i la publicació de resultats científics.
- Actuacions associades al programa de treball de la càtedra i lligades a la promoció i difusió de programes de doctorats i postdoctorats industrials entre la universitat i el teixit productiu.
- Projectes lligats a la difusió nacional de resultats d'I+D.
- Projectes de creació o expansió de programes d'estudis universitaris en l'àmbit de la microelectrònica i els semiconductors, tant en estudis de grau com de postgrau, quan es donen les condicions de l'article 2.2 de l'ordre de bases.
- Projectes lligats a la difusió institucional dels continguts científics d'I+D.
- Projectes lligats a la creació d'infraestructures de recerca d'acord amb la definició d'aquestes del Marc sobre ajuts estatals de recerca i desenvolupament i innovació (2022/C 414/01). que servisquen per avaluar els resultats de la investigació, com ara sales blanques o infraestructures d'alta tecnologia similars.
Conceptes subvencionables
Podran ser imputats a l'ajuda concedida com a costos directes qualsevol de les despeses que s'enumeren en l'article 18 de l'ordre de bases. Bàsicament es tracta de:
- Despeses de personal de nova contractació, inclòs personal doctor amb menció industrial.
- Despeses derivades del desenvolupament i execució dels projectes d'I+D+i, incloent instrumental, equipament dotacional i material, investigació contractual, coneixements tècnics i patents adquirides.
- Costos indirectes: Serà obligatòria pressupostar un 15% de costos indirectes.
Forma de presentació de sol·licituds:
Les sol·licituds es presentaran directament des del Vicerectorat. Per a fer-ho efectiu caldrà que, com a molt tard el 7 de setembre, la persona investigadora responsable envie tota la informació i documentació descrita en el punt Dotzè de la convocatòria.
Suport:
Per a qualsevol dubte sobre la convocatòria podeu adreçar-vos a Hugo Cerdà.
Extensió: 7487
E-mail: hcerda@uji.es