Convocatòria 2021 d'ajudes a projectes d'I+D+i per a la realització de proves de concepte. Agència Estatal d'Investigació Ajudes a projectes

Terminis: El termini finalitza l’11 de maig de 2021

Dades de la Convocatòria

Entitat convocant: Agència Estatal d'Investigació

Nom de l’actuació: Resolució de la Presidència de l'Agència Estatal d'Investigació per la qual s'aprova la convocatòria per a l'any 2021 del procediment de concessió d'ajudes a Projectes d'I+D+i per a la realització de "Proves de Concepte" , en el marc del Programa Estatal d'I+D+i Orientada als Reptes de la Societat, del Pla Estatal d'Investigació Científica i Tècnica i d'Innovació 2017-2020.

Objectiu: L'objectiu d'aquesta convocatòria és donar suport a projectes de prova de concepte per a valoritzar els coneixements i resultats dels projectes d'investigació finançats en determinades convocatòries del Pla Estatal d'I+D+i, mitjançant la realització d'activitats addicionals que en permetin confirmar el potencial innovador i facilitar la seua transferència. Només es poden presentar persones investigadores principals (IPs) de projectes del Programa de Generación de Conocimiento (PGC) o Retos Investigación (RTI) finançats en les convocatòries de 2016 i 2017.

Documentació: Extracte - Convocatòria - Bases reguladores

Web: Des d’ací es pot accedir al lloc web on es publica la convocatòria i la resta de documents associats al procediment.

Terminis: El termini per a presentar la sol·licitud comença el 29 d'abril i finalitza l'11 de maig de 2021, sent aquesta l'última la data límit per a presentar les sol·licituds a l'OCIT per a la seua tramitació posterior amb garanties. L'OCIT es responsabilitzarà de recollir la firma del vicerector i trametre totes aquelles sol·licituds presentades en l'OCIT en el termini establert.

Característiques dels projectes: Les activitats del projecte de prova de concepte estaran orientades a progressar en les primeres etapes del desenvolupament pre-competitiu, tot i que s'admetran sol·licituds en diferents estats de maduració, sempre que es compleixi amb el caràcter finalista de la convocatòria. Les propostes podran contemplar les següents activitats:
  1. Desenvolupament necessari per a la conversió dels resultats de la investigació en un procés de creació de valor, amb potencial innovador.
  2. Anàlisi de la viabilitat tècnica, comercial o social dels resultats objecte de la prova de concepte.
  3. Obtenció de prototips, demostració a escala pilot, probes amb usuaris finals, o altres activitats que permeten la validació del resultat, procés o producte i el pas a escala real.
  4. Establiment de contactes amb empreses, i altres agents socials, organitzacions culturals, responsables de polítiques i serveis públics o altres potencials usuaris finals dels resultats del projecte.
  5. Protecció del coneixement i gestió estratègica dels drets de propietat industrial e intel·lectual (DPI) vinculada a la tecnologia o el coneixement objecte de la prova de concepte.
  6. Accions encaminades a la transferència i explotació de resultats; elaboració del pla de negoci i previsió de finançament per a etapes posteriors.
  7. Actuacions inicials per a la creació d'una empresa (spin off, EBT, entre altres).
  8. Activitats de formació, mentoria o assessoria que contribuisquen a desenvolupar i enfortir les capacitats d'emprendiment de l'equip investigador.
  9. Altres activitats necessàries per a la transferència efectiva, aplicació o explotació dels resultats de la investigació, degudament justificades.

Els projectes es realitzaran de forma individual, amb un/a o dos IP i un equip d'investigació, o de forma coordinada, amb diversos subprojectes, cadascun d'ells amb uno/a o dos IP i un equip d'investigació. Però la realització del projecte de prova de concepte haurà de ser en la mateixa forma (individual o coordinada) que el projecte d'investigació finançat del qual deriva. Únicament podran formar part del projecte coordinat els subprojectes d'eixe projecte inicial que vagen a contribuir a la prova de concepte i, en cap cas, podran presentar-se com a projectes individuals en aquesta convocatòria.

Els projectes coordinats tindran un mínim de 2 subprojectes i un màxim de 6.

Només podran ser IPs aquelles persones que hagen dirigit els projectes d'investigació dels quals es deriva el resultat que es preten valoritzar.

Com que els requisits de participació per a IPs i membres de l'equip d'investigació són els mateixos que en el cas dels Projectes Generación de Conocimiento i Retos-Investigación, caldrà complir allò establert en la Instrucció del vicerector d’Investigació i Transferència per la qual s’estableixen els criteris a aplicar en la Universitat Jaume I per a la participació en la convocatòria de tramitació anticipada per a l’any 2020 del procediment de concessió d’ajudes a “projectes d’I+D+i”, en el marc del Programa Estatal de Generació de Coneixement i Enfortiment Científic i Tecnològic del Sistema d’I+D+i i del Programa Estatal d’I+D+i Orientada als Reptes de la Societat, del Pla Estatal d’Investigació Científica i Tècnica i d’Innovació 2017-2020.

En cas que l'equip d'investigació incloga personal investigdor d'altres entitats, sempre que complisca els requisits i incompatiblitats, caldrà que s'aporte a l'OCIT juntament amb la sol·licitud una autorització del representant legal de la seua institució certificant que esta vinculat a la institució com demana la convocatòria, que se li mantindrà la vinculació i que se li autoritza a participar en el projecte. Aquestes autoritzacions no es pujen amb la sol·licitud.

El pressupost màxima de cada projecte serà de 150.000€.

Tots els projectes tindran una durada fixa de 2 anys. La data d'inici serà la que s'indique en la concessió i, en qualsevol cas, els projectes hauran de començar en 2021.

L'OCIT ofereix una sèrie de serveis relacionats amb la valorització de resultats i prova de concepte per a totes aquelles persones investigadores que siguen beneficiàries d'ajudes que els puguen sufragar. Per favor, consulteu aquests serveis en el següent web per si considereu convenient incloure-los en les vostres propostes.

Despeses subvencionables: Consulteu l'article 9 de la convocatòria.

NOVETAT: Principi DNSH

Els projectes no podran implicar activitats que directa o indirectament ocasionen un perjudici significatiu al medi ambient (pincipi DNSH) d'acord amb l'article 17 del Regalment (UE) 2020/852 del Parlament Europeu i del Consell de 18 de juny de 2020 (Reglament de Taxonomia) ni podran adreçar-se a augmentar l'eficiència dels combustibles fòssils i tecnologies relacionades ni a incrementar l'emissió de gasos d'efecte hivernacle.

Forma de presentació de sol·licituds: La sol·licitud l'ha d'elaborar el/la IP via electrònica.

Un cop finalitzat l'emplenament de la sol·licitud, el/la IP la validarà i enviarà telemàticament. Seguidament, imprimirà el document que genera l'aplicació, el firmarà original així com les de la resta de personal de l'equip d'investigació i de l'equipo de treball i el lliurarà a l'OCIT acompanyat de la memòria científico-tècnica i de les autoritzacions per al personal investigador extern en els terminis indicats més amunt. Els CVs no s'hauran d'aportar.

IMPORTANT: Només s'admetran firmes manuscrites o electròniques originals. No s'admetran firmes per delegació o escanejades. Idealment s'espera que totes les signatures siguen electròniques. En cas que hi haja tant electròniques com manuscrites, a més del document en paper amb les signatures electròniques, caldrà enviar a hcerda@uji.es el pdf de la sol·licitud que reculla les firmes d'aquelles persones que hagen signat amb firma electrònica.

L'OCIT s'encarregarà del tràmit de signatura institucional i presentació definitiva en els terminis finals fixats per l'AEI.

Documentació a aportar amb la sol·licitud:

  • Memòria científico-tècnica
  • CVA del IP
  • Declaració responsable sobre la propietat dels resultats, segons el model. Podeu demanar-la per avançat escrivint a viudez@uji.es

Manuals i documents d'ajuda:

ATENCIÓ: l'Agencia Estatal d'Investigació ha organitzat un webinar per a presentar aquesta convocatòria. Serà aquest matí a les 12:30 en el següent enllaç de Zoom.