Convocatòria 2021 d'ajudes a «Projectes de Generació de Coneixement» de l'Agència Estatal d'Investigació

Termini: 13 de desembre de 2021

Dades de la convocatòria

Entitat convocant: Agència Estatal d'Investigació

Nom de l'actuació: Convocatòria de tramitació anticipada per a l'any 2021 del procediment de concessió d'ajudes a «Projectes de Generació de Coneixement» en el marc del Programa Estatal per a Impulsar la Investigació Científico-Tècnica i la seua Transferència, del Pla Estatal d'Investigació Científica, Tècnica i d'Innovació 2021-2023.

Objectiu: Aquests ajuts tenen com a finalitat contribuir, per una banda, a la generació de capacitats de recerca i a la col·laboració i internacionalització dels equips que treballen en organismes de recerca i, per l'altra, a la solució dels problemes socials, econòmics i tecnològics orientats cap a la cerca de solucions als problemes de la societat, mitjançant la publicació dels resultats de la investigació en fòrums d'alt impacte científic i tecnològic, la transferència de tecnologia i la internacionalització de les activitats.

Documentació: 

Web: La convocatòria compta amb una pàgina web on es publica la convocatòria, es troben els formularis que cal emplenar i es tramiten les sol·licituds.

Termini: El termini s'iniciarà el 23 de novembre i finalitzarà el 13 de desembre de 2021, sent aquesta última la data límit per a presentar les sol·licituds a l'OCIT per a la seua tramitació posterior amb garanties.

L'OCIT es responsabilitzarà de recollir la firma del vicerector d'Investigació i Transferència i trametre totes aquelles sol·licituds presentades en l'OCIT en el termini establert.

Modalitats:
Aquesta convocatòria inclou les següents modalitats de Projectes d'I+D+i:

  • Projectes d'Investigació No Orientada
  • Projectes d'Investigació Orientada

Característiques comunes:
Les característiques bàsiques comunes d'ambdues modalitats són:

  • Els projectes podran ser de dos tipus, depenent del perfil de la persona investigadora principal que lidere l'equip d'investigació:
    • Projectes tipus A: dirigits per una o dues persones investigadores joves amb data d'obtenció del grau de doctor compresa (amb algunes excepcions) entre l'1 de gener de 2011 i el 31 de desembre de 2018, i sense experiència prèvia com a IP.
    • Projectes tipus B: dirigits per un o dos investigadors/es consolidats/es.
  • Els projectes podran realitzar-se sota les modalitats de projecte individual o coordinat. Els projectes coordinats seran de mínim 2 i màxim 6 subprojectes.
  • El termini d'execució dels projectes i subprojectes serà, amb caràcter general, de 3 ó 4 anys, i excepcionalment es podran sol·licitar projectes de 2 anys, quan la vinculació del IP no abaste per a un projecte de major durada. 
  • Els requisits del personal investigador s'indiquen en els articles 6 (requisits dels IPs) i 7 (requisits de l'equip d'investigació i equip de treball). Per a poder determinar si una determinada persona investigadora pot formar part de l'equip d'investigació. consulteu la següent Instrucció del vicerector d'Investigació i Transferència.
  • MOLT IMPORTANT: a efectes de determinar si una persona investigadora compleix el requisit de vinculació amb l'entitat durant tota la durada del projecte es considerarà com a data d'inici dels projectes l'1 de setembre de 2022.
Modalitat Projectes No Orientats
Es tracta de projectes sense orientació temàtica prèviament definida, que estan motivats per la curiositat científica i tenen com a objectiu primordial l'avanç del coneixement, independentment de l'horitzó temporal i el seu àmbit d'aplicació.

Modalitat Projectes Orientats
Els projectes estan orientats a la resolució de problemes concrets i vinculats als grans desafiaments de la societat, els quals s'especifiquen en l'annex III de prioritats temàtiques de la convocatòria i són:
  1. Salut
  2. Cultura, Creativitat i societat inclusiva
  3. Seguretat Civil per a la societat
  4. Mon digital, industria, espai i defensa
  5. Clima, energia i mobilitat
  6. Alimentació, bioeconomia, recursos naturals i medi ambient.
Podeu trobar una descripció més detallada en el Pla Estatal d'Investigació Científica, Tècnica i d'Innovació 2021-2023.

A més, en els projectes Orientats s'inclouen els projectes RTA, antics projectes INIA en els quals l'UJI pot participar com a soci no coordinador en un projecte coordinat dins de la modalitat B.
 
Aspectes importants i novetats
  • Desapareix la modalitat de Projectes per a joves investigadors/es sense vinculació o amb vinculació temporal (projectes tipus JIN).
  • El personal investigador que no pertanya a l'UJI haurà d'aportar a l'OCIT un document signat pel representant legal de la seua institució en el qual es certifique el següent:
    • Menció a la convocatòria, el títol del projecte i el/la IP.
    • Que autoritza expressament a la persona a participar.
    • Que certifica la vinculació a l'entitat
    • Que es compromet a mantenir aquesta vinculació durant tota la durada del projecte.
Aquesta autorització s'aportarà a l'OCIT juntament amb la resta de la sol·licitud i serà requisit indispensable per a que el vicerector d'Investigació i Transferència puga posar la seua firma en la sol·licitud. Per aquest motiu, es recomana que es demanen les autoritzacions d'externs el més prompte possible.
 
IMPORTANT: El persona que estiga habilitat per a participar en una sol·licitud presentada per una entitat diferent a la Universitat Jaume I segons el que dicta la Instrucció del vicerector d'Investigació i Transferència referenciada més amunt, podrà sol·licitar la concessió de la corresponent autorització mitjançant el següent procediment electrònic.
  • Recordem que l'equip d'investigació d'aquests projectes no admet investigadors/es vinculats a centres de fora d'Espanya. Aquest personal investigador es podrà adscriure a l'equip de treball.
  • Es recomana presentar la memòria i els curricula vitaru (CVA) en llengua anglesa. Si el pressupost del projecte en costos directes és igual o superior a 100.000 euros la memòria ha de presentar-se obligatòriament en llengua anglesa.
  • El format, especialment el tipus i tamany de la lletra en la memòria cientifico-tècnica i en el CVA del IP és RECOMANAT i no obligatori.
  • En l'Annex VII podeu trobar una descripció del contingut de la memòria científico-tècnica del projecte.
  • L’equip de treball s’ha de consignar en la sol·licitud, del qual podran formar part persones que participen en l’execució del projecte i que no compleixen els requisits per a formar part de l’equip d’investigació En la memòria caldrà descriure les tasques que realitzaran. En podran formar part:
    • El personal investigador que no compleix els requisits de vinculació.
    • El personal predoctoral en formació
    • El personal tècnic de suport a la investigació
    • El personal investigador que pertanya a entitats d’investigació sense residència fiscal o establiment permanent en Espanya, sempre que la seua contribució al projecte quede expressa en el pla de treball.
Molt important: No s'admetrà en l'equip de treball a personal investigador que tinga vinculació amb l'entitat sol·licitant o amb una altra entitat vàlida i que complisquen els requisits per a formar part de l'equip d'investigació. No es podrà, per example, incloure com a equip de treball a personal investigador simplement pel fet de que ja participen com a membres de l'equip d'investigació d'altres projectes i tinguen, per tant, copada la seua possibilitat de participar en més projectes.
  • Les entitats a les quals pertanyen tots els membres de l'equip d'investigació hauran d'haver estat prèviament inscrites en el SISEN - Administración de Entidades.
  • Codis d'identificació en bases de dades bibliomètriques: IP i investigadors de l'equip d'investigació hauran d'incloure en l'aplicació de presentació de sol·licituds OBLIGATÒRIAMENT el seu codi d'identificació ORCID (Open Researcher and Contributor ID). A més, es recomana que incloguen el seu codi d'identificació en una de les bases de dades següents: Web of Science (Researcher ID) o Scopus (Autor ID). Podeu consultar amb Biblioteca com gestionar la vostra identitat digital.
  • També us podeu adreçar a la Biblioteca per rebre assessorament sobre la confecció del Pla de Gestió de Dades en el context del projecte.
  • Inscripció al RUS: En el cas de projectes presentats amb dos IP, ambdós/es hauran d'estar inscrits/es prèviament en el RUS (Registre Unificat de Sol·licitants del Ministeri de Ciència i  Innovació).
  • MOLT IMPORTANT NOU FORMAT CVA del/la IP: L'Agència Estatal d'Investigació ha implementat canvis rellevants en el model de CVA i cal que us descarregueu i empleneu el nou model (compte amb reutilitzar el document d'anys anteriors!!!). Els canvis afecten sobretot a l'apartat B de RESUM, on perden força les dades bibliomètriques i s'aborda una visió més narrativa dels mèrits de la persona investigador, descrivint les seues aportacions en 3 esferes:
    • Aportacions a la ciència i la tecnologia
    • Aportacions a la societat i l'economia
    • Aportacions al progrés de la carrera científica
Consulteu les instruccions per a emplenar el CVA per a obtindre més detalls sobre aquesta qüestió.
  • Mèrits en el CVA d'IP: En els CVA s'inclouran els mèrits posteriors a l'1 de gener de 2011, amb independència de la modalitat i tipologia de projecte. Aquesta data podrà ampliar-se si es dóna alguna de les circumstàncies descrites en l'article 6.3.de la convocatòria (cura de fill/a, incapacitat temporal, excedència, atenció a persones dependents, etc.).
  • CVA de l'Equip d'investigació: El CVA de les persones de l'equip d'investigació s'omplirà en l'aplicació de sol·licitud de forma resumida, sense necessitat que s'adjunte com a document PDF a la sol·licitud.
  • Tots els projectes han d’incloure en el pressupost els 1.200€ per a les despeses d’auditoria, la qual és obligatòria.
  • El representant legal que cal sel·leccionar en l'aplicatiu és JESÚS LANCIS SÁEZ; i en l'apartat contacto responsable de la gestión de estas ayudas en la entidad caldrà posar les següents dades:

    HUGO CERDÀ DOMINGO
    964387487
    hcerda@uji.es
    Técnico Gestión de la Investigación OCIT

Forma de presentació de sol·licituds:
La sol·licitud ha d’elaborar-se 
via electrònica.

Un cop finalitzat l'emplenament de la sol·licitud, el/la IP la validarà i enviarà telemàticament. Seguidament, imprimirà el document que genera l'aplicació, el firmarà amb la seua firma original així com les de la resta del personal de l'equip d'investigació i també de l’equip de treball i el lliurarà a l’OCIT acompanyat de la memòria científico-tècnica i de les autoritzacions per als investigadors externs en els terminis indicats més amunt. Els CVs no s’hauràn d’aportar.

IMPORTANT: Només s’admetran firmes manuscrites o electròniques originals. No s’admetran firmes per delegació o escanejades. Idealment s’espera que totes les signatures siguen electròniques. En cas que hi haja tant electròniques com manuscrites, a més del document en paper amb les signatures electròniques, caldrà enviar a hcerda@uji.es el pdf de la sol·licitud que reculla les firmes d’aquelles persones que hagen signat amb firma electrònica.

L’OCIT s’encarregarà del tràmit de signatura institucional i presentació definitiva en el termini final fixat per l’AEI.

Dades de l'entitat:

Nom de l'entitat: Universitat Jaume I de Castelló     Acrònim: UJI
CIF de l'entitat: Q-6250003-H
Nom del representant legal de l'entitat: Jesús Lancis Sáez
Càrrec: Vicerector d'Investigació i Transferència
Domicili de l'entitat: Avinguda Vicent Sos Baynat, s/n  C.P. 12006
Localitat: Castelló de la Plana
Telèfon de l'entitat: 964387480 Fax: 964387625 e-mail: ocit@uji.es.​​​​​​

Manuals i documents d'ajuda:
L’AEI posa a disposició els següents documents per a ajudar a preparar i tramitar les propostes:
Suport:
Si teniu dubtes podeu contactar amb Hugo Cerdà
Ext. 7487
hcerda@uji.es