Convocatòries Postdoctoral Junior Leader Fellowships - Incoming & Retaining. Fundació "la Caixa" Recursos Humans

Termini: El termini finalitza el 7 d'octubre de 2021 a les 14 hores (hora peninsular d'Espanya)

Dades de la convocatòria

Entitat convocant: Fundació "la Caixa"

Nom de l’actuació: Postdoctoral Junior Leader Fellowships - INCOMIG & RETAINING at universities and research centres of Spain and Portugal

Objectiu: Contractar personal investigador d'excel·lència de qualsevol nacionalitat que desitge continuar la seua recerca en una Universitat o centre d'investigació d'Espanya o Portugal. En el cas de les ajudes RETAINING podrà ser qualsevol Universitat o centre; en el cas de les INCOMING haurà de ser en centres acreditats amb el segell d'excel·lència Severo Ochoa o Maria de Maeztu, l'Institut de Salut Carlos III, o unitats avaluadores com a excel·lents per la Fundação para a Ciência e a Tecnologia de Portugal.

Documentació: Convocatòria INCOMING - Convocatòria RETAINING

 

Web: 

Web de la convocatòria INCOMING
Web de la convocatòria RETAINING

Terminis: El termini per a presentar la sol·licitud en ambdues modalitats finalitza el 7 d'octubre de 2021 a les 14 hores (hora peninsular d'Espanya)

Característiques del programa:

El programa de beques de postdoctorat Junior Leader està destinat a la contractació de persones investigadores excel·lents, de qualsevol nacionalitat, que vullguen continuar la seua carrera investigadora en territori espanyol o portuguès en les àrees de les ciències de la salut i de la vida, la tecnologia, la física, l'enginyeria i les matemàtiques. Aquest programa té per objectius fomentar la recerca d'alta qualitat i innovadora a Espanya i Portugal i donar suport als millors talents científics, als quals se'ls ofereix un entorn atractiu i competitiu en què realitzar una investigació d'excel·lència.

Hi ha dues modalitats diferents:
  • Postdoctorat Junior Leader - Incoming: 25 beques de postdoctorat de 3 anys de durada per a personal investigador de totes les nacionalitats, als quals se'ls ofereix un contracte laboral per a la realització d'un projecte de recerca en els centres acreditats amb els distintius d'excel·lència Severo Ochoa o Maria de Maeztu, Instituts d'Investigació Sanitària Carles III i centres avaluats com a excel·lents per la Fundação per a Ciência e a Tecnologia de Portugal.
    Per a institucions espanyoles, les persones candidates hauran d'haver residit a Espanya menys de 12 mesos en els últims tres anys mentre que per a institucions portugueses, les persones candidates hauran d'haver residit a Portugal menys de 12 mesos en els últims tres anys.
  • Postdoctorat Junior Leader - Retaining: 15 beques de postdoctorat per a personal investigador de totes les nacionalitats per dur a terme la seua activitat investigadora en qualsevol universitat o centre de recerca d'Espanya o Portugal. Per a institucions espanyoles, les persones candidates hauran d'haver residit a Espanya més de 12 mesos en els últims tres anys mentre que per a institucions portugueses, els candidats hauran d'haver residit a Portugal més de 12 mesos en els últims tres anys.
En ambdues modalitats caldrà que la persona candidata haja obtingut el títol de doctorat entre 2 i 7 anys abans del final del termini de presentació de sol·licituds.

Caldrà aportar una carta de declaració d'interès d'una Universitat o centre d'investigació disposat a acceptar a la persona candidata, tot i que aquesta carta no es vinculant i, una vegada concedida l'ajuda, la persona candidata pot canviar de centre d'elecció.

En la modalitat RETEINING aquest centre pot ser la Universitat Jaume I. En el cas que la persona candidata trie l'UJI per a la seua previsible incorporació, la carta de declaració d'interès per la qual el centre accepta la persona candidata l'haurà de signar el representant legal de l'UJI. Per aconseguir aquesta signatura, la persona candidata haurà d'enviar amb temps d'antelació a hcerda@uji.es el model de carta per a que es puga tramitar la signatura.
 
Forma de presentació de sol·licituds:
 
La sol·licitud la farà prèviament la persona candidata via online en la plataforma habilitada per la Fundació "la Caixa". Prèviament caldrà crear-se un compte personal. Tot es pot fer a través  del següent enllaç d'accès a la sol·licitud.

IMPORTANT: Les persones que es postulen a les beques INCOMING i que designen la Universitat Jaume I com a centre d'incorporació hauran d'enviar el model de carta d'acceptació a l'adreça hcerda@uji.es com a molt tard el 4 d'octubre, indicant el grup d'investigació en el qual s'integrarien o la persona investigador de l'UJI que l'avala. L'OCIT s'encarregarà d'obtindre la firma del representant legal de l'UJI i retornar-li el document a la persona candidata per a que puga formalitzar la sol·licitud.

Una vegada tramitada la sol·licitud, la persona candidata haurà d'enviar a hcerda@uji.es una còpia de la documentació aportada.

La documentació de la sol·licitud haurà d'estar preparada en anglès.