Convocatòria d'ajudes per al foment de la cultura científica, tecnològica i de la innovació 2021 - FECYT Altres ajudes

Termini: 1 de desembre de 2021

Dades de la convocatòria

Entitat convocant: Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia

Nom de l'actuació: Convocatòria del procediment de concessió d'ajudes per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, en règim de concurrència competitiva, per al foment de la cultura científica, tecnològica i de la innovació 2021.

Objectiu: La finalitat de les actuacions objecte dels ajuts és incrementar la cultura científica i tecnològica de la societat, la difusió dels resultats d'investigació i de la innovació finançats amb fons públics, la participació ciutadana en les activitats d'investigació, la millora de l'educació científico-tècnica de la societat en tots els nivells, i la professionalització de la comunicació científica.

Documentació: 

Web: La presentació de les sol·licituds es realitzarà conforme a les instruccions i models establerts a l'efecte en el sistema electrònic de participació disponible en l'adreça web de la FECYT www.convocatoria.fecyt.es. A través del sistema s'accedirà a tota la informació corresponent a aquest procés (text de la convocatòria, preguntes freqüents, guia de participació, models de documentació, etc.).

Terminis:

El termini s'iniciarà el 2 de novembre i finalitzarà l'1 de desembre, sent aquesta última la data límit per a presentar les sol·licituds a l'OCIT per a la seua tramitació posterior amb garanties.

L'OCIT es responsabilitzarà de recollir la firma del vicerector d'Investigació i Transferència i trametre totes aquelles sol·licituds presentades en l'OCIT en el termini establert.

MOLT IMPORTANT: En pro d'una coordinació institucional de les propostes, totes aquelles persones que tinguen intenció de presentar una sol·licitud a aquesta convocatòria hauran de contactar immediatament amb la persona Responsable del Projecte de Cultura Científica i Ciència ciutadana de l'UJI al correu pc4@uji.es, per tal de comunicar aquesta intenció, tot indicant el títol de l'actuació proposada, un breu resum i la modalitat o línia d'actuació a la qual es presentarà.
 
Modalitats:
 
La convocatòria inclou les següents línies d'actuació:
  • Línia d'actuació 1: Cultura científica, tecnològica i de la innovació 
  • Línia d'actuació 2: Educació i vocacions científiques
  • Línia d'actuació 3: Ciència ciutadana.
  • Línia d'actuació 4: Xarxes de comunicació i divulgació de la ciència i la innovació.
  • Línia d'actuació 5: Foment del pensament crític.

Característiques comunes:

Per a la consecució de l'objecte de les ajudes, es finançaran parcialment activitats de promoció de la cultura científica, de la tecnologia i de la innovació realitzades en el territori nacional. Entenent per aquestes tota aquella activitat, considerada en sentit ampli, relacionada amb l'execució, preparació, promoció i gestió, suport tècnica a la divulgació científica; juntament amb la difusió dels resultats i la comunicació social de la ciència, la tecnologia i la innovació.

L'activitat objecte d'ajuda es realitzarà, en cada actuació, dins del seu període d'execució, comprès des de l'1 de juliol de 2022 al 30 de juny de 2023 (amb possibilitat de pròrroga).

La FECYT subvencionarà com a màxim el 60% del cost total de les actuacions objecte de la sol·licitud presentada amb un límit màxim de 150.000 euros per sol·licitud.

No seran avaluats i quedaran exclosos de finançament aquells projectes que no s'adeqüen a la línia d'actuació o modalitat en la qual es presenten.

Línia d'actuació 1: Cultura científica, tecnològica i de la innovació
Aquesta línia d'actuació inclou dues modalitats d'accions:
  • Modalitat 1.1: Foment de la cultura científica, tecnològica i de la innovació: es finançaran projectes de divulgació i comunicació sobre qualsevol temàtica científica i tecnològica adreçats a públic no especialitzat
  • Modalitat 1.2: Estudis sobre cultura científica: Es finançaran estudis sobre ciència, tecnologia i societat l'objectiu dels quals siga conèixer millor l'estat de la cultura científica en Espanya, així com l'impacte de les activitats de divulgació i comunicació de la ciència espanyola. També es finançaran projectes d'investigació en comunicació científica.
Línia d'actuació 2: Educació i vocacions científiques
Es finançaran projectes de divulgació i educació no formal sobre qualsevol temàtica científica  i tecnològica adreçats a escolars i joves preuniversitaris.

No tenen cabuda en aquesta modalitat projectes que s'adrecen al públic general.

Línia d'actuació 3: Ciència ciutadana
Es finançaran projectes que afavorisquen la participació ciutadana en el procés científic, col·laborant, contribuint o cocreant,  a través d'activitats de ciència ciutadana, entesa com la investigació realitzada en part o en la seua totalitat per persones que no es dediquen professionalment a la ciència, mitjançant activitats que poden ser, entre altres, la recollida de dades o el seua anàlisi .

Línia d'actuació 4: Xarxes de divulgació i comunicació de la ciència i la innovació
Es finançarà el programa d'activitats d'una UCC+i i l'organització de Fires de la Ciència.

Línia d'actuació 5: Educació i vocacions científiques
Aquesta línia donarà suport a accions de divulgació per a formar la ciutadania en el procés de generació del coneixement científic i dotar-la de les ferramentes necessàries per a afavorir el pensament crític i la presa de decisions basada en l'evidència.

Aspectes importants
  • Si l'ajuda és major de 60.000 euros cal pressupostar 1.200 euros del cost de l'informe d'auditoria.
  • El pressupost ha de contemplar la totalitat del cost de l'actuació i no només la part per a la qual es demana subvenció. La subvenció màxima per actuació serà del 60%, i l'altre 40% l'assumeix la Universitat, però s'ha de pressupostar. Es poden incloure despeses de personal pròpia (entre altres partides) per a justificar eixe 40% de co-finançament de l'UJI, però s'ha de pressupostar detallant les persones. En aquest sentit, el personal propi no pot incloure persones el cost laboral de les quals es finança per una altra ajuda (contractats Ramón i Cajal, Juan de la Cierva, predoctorals amb ajut, etc.).
  • L'adquisició i amortització d'inventariable no és una despresa finançable.
  • L'import de subcontractació no podrà ser superior al 50% de l'import de l'activitat finançada.
Forma de presentació de sol·licituds:
 
La sol·licitud ha d'elaborar-se via electrònica.

Un cop finalitzat l'emplenament de la sol·licitud, la persona investigadora principal l'elevarà a definitiva i avisarà d'aquest fet a l'adreça hcerda@uji.es adjuntat sol·licitud i memòria. Tot això s'haurà d'haver fet com a molt tard l'1 de desembre de 2022.

L'OCIT s'encarregarà del tràmit de signatura institucional i presentació definitiva en els terminis finals fixats per la FECYT.
 
Manuals i documents d'ajuda: 
 
La FECYT posa a disposició els següents documents per a ajudar a preparar i tramitar les propostes: