Convocatòria 2021 d’Ajudes Predoctorals "Programa Salvador de Madariaga" Ajudes a la mobilitat

Terminis: El termini finalitza l’1 de març de 2021

Dades de la convocatòria

Entitat convocant: Ministeri d’Universitats

Nom de l’actuació: Convocatòria d’ajudes per a contractes predoctorals del Programa “Salvador de Madariaga” en el Institut Universitari Europeu dels subprogrames de Formació i de Movilitat inclosos en el Programa Estatal de Promoció del Talent i la seua Ocupabilitat, en el marc del Pla Estatal d’Investigació Científica i Tècnica i d’Innovació 2017-2020.

Objectiu: Promoure la formació de doctors en les àrees de ciències humanes i socials, història, dret, economia i ciències polítiques i socials en l’Institut Universitària Europeu (IUE)

Documentació: Extracte - Convocatòria.

Web: Des d’ací es pot accedir al lloc web del Institut Universitari Europeu on es publica la convocatòria, es troben els formularis que cal emplenar i es tramiten les sol·licituds.

Terminis: El termini finalitza l’1 de març de 2021.

Característiques principals

Característiques

Persones beneficiàries:

Les persones que estiguen en possessió del títol de llicenciat, grau o de màster o els seus equivalents, en matèries jurídiques, econòmic-empresarials, polític- sociològiques, o d'humanitats, vulguen fer el doctorat a l'Institut Universitari Europeu de Florència, en aquests camps. També les persones que es troben en l’últim any de master. I que en tot cas, hauran d'haver acabat i acreditar estar en possessió del títol que els done accés al doctorat amb anterioritat al dia 31 d’agost de el 2021.

Nivell C1 d'anglès.

IMPORTANT: Les àrees i disciplines en les que el IUE podrà garantir la direcció i supervisió de la tesis doctoral i a les que, com a conseqüència, hauran d'ajustar-se el projectes són:

a) Departament d'Història i Civilització. La formació de l'Europa moderna i contemporània en perspectiva interdisciplinària, comparativa, transnacional i / o global (segles XV a XX) incloent la història de les idees i de la ciència; història d'estat, economia, societat, gènere i ideologia; història colonial i postcolonial i història de la integració europea.

b) Departament de Ciències Polítiques i Socials. La Transformació del Govern i la Democràcia. Canvi Social a Europa i les seues conseqüències per a la Societat, la Política i les Polítiques Públiques. L'Estudi Comparatiu de les Polítiques Públiques. Estructures i Comportaments Polítics i Socials. Relacions Internacionals i Seguretat. Teoria Política i Social.

c) Departament d'Economia. Macroeconomia: teoria i política monetària; implicacions macroeconòmiques de les institucions del mercat laboral; macroeconomia internacional; la política fiscal; contractes recursius; mercats incomplets; Mètodes computacionals; models de formació d'expectatives, impostos òptims, capital humà, incompliment sobirà i teoria de recerca i comparació; Dinàmiques de salut i implicacions de les despeses relacionades amb la salut en les decisions d'estalvi. Economia Aplicada / Econometria: economia laboral; economia de la salut, economia de l'educació, models macroeconòmics de sèries temporals; cicles de negocis internacionals; estimació de variables instrumentals; macroeconomia aplicada; Experiments de laboratori; Experiments de camp i economia del personal. Microeconomia: intermediació financera; Xarxes financeres i contagi; economia Financera; teoria de l'equilibri general; organització industrial; la política de competència; economia de la regulació; disseny d'informació; teoria de la subhasta; friccions financeres i risc compartit; economia política; Propietat intel·lectual i creixement endogen en models dinàmics d'equilibri general; institucions i normes socials; aprenentatge en jocs i teoria de jocs evolutius; Aplicació de la teoria de jocs a l'economia experimental. Economia pública i economia de les xarxes.

d) Departament de Ciències Jurídiques. El Dret de la Unió Europea, Dret Públic Internacional, Teoria Jurídica, Dret de la Tecnologia Informàtica i de la Comunicació, Anàlisi Econòmica del Dret, Dret Laboral, Dret Social, Dret de la Competència, Dret Privat Europeu, Dret Transnacional, Dret Comparat Constitucional i Públic, Dret del Comerç i de la Inversió Internacional, Dret Econòmic Global i Regional, Drets Humans Europeus i Internacionals, Dret Ambiental, Dret de la Propietat Intel·lectual. 

Dotació de les ajudes:

Les ajudes (12 ajudes convocades) estan dotades amb:

a) Una dotació econòmica mensual de 1.300 euros durant els dos primers anys i de 1.600 euros durant el tercer i quart any, més dues pagues extraordinàries cadascun dels quatre anys.

b) Una ajuda de viatge per al primer i una altra per al tercer any per un import total de 700 euros cadascuna.

Informació addicional

Forma de presentació de sol·licituds: Les sol·licituds seran presentades on-line directament pels candidats, d'acord amb l'article 4 de la convocatòria: http://www.eui.eu/ServicesAndAdmin/AcademicService/DoctoralProgramme/Index.aspx

Les sol·licituds s'emplenen en la seu electrònica de l'Ministeri d'Universitats. El formulari de sol·licitud inclourà una declaració de que la persona sol·licitant ha emplenat en la seua integritat i registrat prèviament una candidatura, sol·licitant finançament por part de el Ministeri d'Universitats d'Espanya a la plataforma web de l' IUE: http://www.eui.eu

Podran ser presentades fins l’1 de març de 2021