Coordinació:
Dep. de Biologia, Bioquímica i Ciències Naturals
Nombre de doctors: 1
Àrees d'aplicació:
Aquest grup d’investigació està integrat en la unitat mixta d’investigació Millora de la Qualitat Agroalimentària UJI-UPV, dirigida per Salvador Roselló a l’UJI i Jaime Cebolla-Cornejo a la UPV. El grup ha demostrat prèviament la seua experiència en la dissecció dels efectes genotípics, ambientals i d’interacció genotip X ambient en els perfils de qualitat de sucres i àcids, volàtils i compostos funcionals de les varietats locals de tomaca i altres recursos filogenètics. També ha explorat l’efecte dels mètodes de cultiu respectuosos amb el medi ambient sobre la resiliència i la qualitat integral de la tomaca, específicament en cultiu ecològic i reg deficitari. També s’han desenvolupat metodologies d’alt rendiment per a la quantificació de sucres i àcids orgànics (àcids màlic, cítric i glutàmic) que afecten el sabor de la tomaca, i en col·laboració amb el laboratori del Dr. Beltrán, a l’UJI ha desenvolupat metodologies específiques per a la quantificació dels volàtils de la tomaca que afecten l’aroma, que han sigut extrapolades a l’anàlisi d’altres cultius hortícoles. També s’han desenvolupat procediments d’anàlisi directa per a compostos funcionals, determinacions indirectes basades en espectroscòpia i perfil de nas electrònic i correcció de deriva. El grup ha dirigit set tesis doctorals en l’última dècada i reuneix quatre sexennis d’investigació. Aquesta unitat mixta d’investigació té importants col·laboracions amb diversos equips d’investigació, com els de la UPV COMAV (Dr. Díez, Dr. Picó i Dr. Pérez de Castro), els grups de química analítica de l’IUPA a l’UJI (Dr. Beltrán), de la UV (Dr. Herrero-Martínez) o de la UPV (Dr. Maquieira), el grup de cultius hortícoles d’INTIA (Dr. Lahoz), el grup d’horticultura (Dr. Campillo) de CICYTEX, el de bromatologia de la UCM (Dr. Cámara) i de millora vegetal de la UPC (Dr. Casañas).
Línies d'investigació
Projectes
Organisme | Codi | Títol | Inici | Fi |
---|
Publicacions i Tesis
Articles en revistes
A. Flores León, R. Martí, M. Valcarcel, Salvador Antonio Roselló Ripollés, Joaquín Beltrán Arandes, S. García Martínez, J.J. Ruiz, C. Gisbert, J. Cebolla Cornejo, B. Picó.
FOOD CHEMISTRY; Vol. 444 pp. --. (2024). ISSN: 0308-8146
Indirect evaluation of watermelon volatile profile: Detection of subtle changes with e-nose systems Article
Alejandro David Fredes Sivoplás, Jaime Cebolla Cornejo, Joaquín Beltrán Arandes, Carmina Gisbert, Belén Picó, María Mercedes Valcárcel Germes, Salvador Antonio Roselló Ripollés.
LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Vol. 203 pp. 1-12. (2024). ISSN: 0023-6438
Salvador Antonio Roselló Ripollés, Joaquín Beltrán Arandes, Ana Rivera, Laura López Mas, Roser Romero del Castillo, Joan Casals.
LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY; Vol. 203 pp. 1-10. (2024). ISSN: 0023-6438
J. Villena, C. Moreno, Salvador Antonio Roselló Ripollés, J. Cebolla-Cornejo, M.M. Moreno.
SCIENTIA HORTICULTURAE; Num. 318 pp. 1-12. (2023). ISSN: 0304-4238
Breeding tomato flavor: Modeling consumer preferences of tomato landraces Article
J. Villena, C. Moreno, Salvador Antonio Roselló Ripollés, J. Beltran, J. Cebolla-Cornejo, M.M. Moreno.
SCIENTIA HORTICULTURAE; Num. 308 pp. 1-12. (2022). ISSN: 0304-4238
Alejandro Flores-Leon, Clara Perez Moro, Raul Marti, Joaquín Beltrán Arandes, Salvador Antonio Roselló Ripollés, Jaime Cebolla-Cornejo, Belen Pico.
INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES; Num. 13 Vol. 23 pp. 1-27. (2022). ISSN: 1422-0067
G. Perpiñá, Salvador Antonio Roselló Ripollés, C. Esteras, Joaquín Beltrán Arandes, A.J. Monforte, J. Cebolla-Cornejo, B. Picó.
SCIENTIA HORTICULTURAE; Vol. 276 pp. --. (2021). ISSN: 0304-4238
Optimization of electronic nose drift correction applied to tomato volatile profiling Article
María Mercedes Valcárcel Germes, Ginés Ibáñez Vidal, Raül Martí Segura, Joaquín Beltrán Arandes, Jaime Cebolla Cornejo, Salvador Antonio Roselló Ripollés.
ANALYTICAL AND BIOANALYTICAL CHEMISTRY; Num. 15 Vol. 413 pp. 3893-3907. (2021). ISSN: 1618-2642
Controlled deficit irrigation as a water-saving strategy for processing tomato Article
María Mercedes Valcárcel Germes, Inmaculada Lahoz, Carlos Campillo, Raúl Martí, Miguel Leiva Brondo, Salvador Antonio Roselló Ripollés, Jaime Cebolla-Cornejo.
SCIENTIA HORTICULTURAE; Vol. 261 pp. --. (2020). ISSN: 0304-4238
High throughput FT-MIR indirect analysis of sugars and acids in watermelon Article
Raúl Martí, Guadalupe Sánchez, María Mercedes Valcárcel Germes, Salvador Antonio Roselló Ripollés, Jaime Cebolla-Cornejo.
FOOD CHEMISTRY; Vol. 300 pp. --. (2019). ISSN: 0308-8146
Ginés Ibáñez Vidal, María Mercedes Valcárcel Germes, Jaime Cebolla‐Cornejo, Salvador Antonio Roselló Ripollés.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE ; Num. 11 Vol. 99 pp. 5140-5148. (2019). ISSN: 0022-5142
Non-destructive determination of taste-related compounds in tomato using NIR spectra Article
Ginés Ibáñez Vidal, Jaime Cebolla-Cornejo, Raúl Martí, Salvador Antonio Roselló Ripollés, María Mercedes Valcárcel Germes.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING ; Vol. 263 pp. 237-242. (2019). ISSN: 0260-8774
Capítols de llibres
Functional and Health-promoting Properties of Tomatoes: It's Not Just Lycopene
Raul Marti, María Mercedes Valcárcel Germes, Salvador Antonio Roselló Ripollés, Jaime Cebolla Cornejo .
Tomato Chemistry, Industrial Processing and Product Development. Royal Society of Chemistry (RSC), Cambridge (Reino Unido). (2019). ISBN: 9781788013963
Tesis dirigides
Fenotipado rápido de germoplasma de tomate por caracteristicas de calidad organoléptica para su uso en programas de mejora
Autoria: Ibáñez Vidal, Ginés. Institució: Universitat Jaume I. Data lectura: 03/12/19
Direcció: Roselló Ripollés, Salvador Antonio; Cebolla Cornejo, Jaime
Serveis
Patents
Patents de titularitat externa
Més informació
Paraules clau