Descripció de la invenció

25/07/2022 | OCIT
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

[Eina per a la detecció automàtica de patologies en radiografies de tòrax i validació a partir de l’anàlisi automàtica d’informes mèdics]

La invenció es refereix a un sistema intel·ligent de suport al radiodiagnòstic basat en tècniques de computació d’intel·ligència artificial (IA) i en el tractament de dades massives (big data) a través de l’Hospital General Universitari de Castelló (HGUCS).

El programari consta d’un mòdul per a la detecció de patologies en radiografies de tòraxs PA i informes associats per a ser utilitzat en entorns de producció. El programari serà modular i podrà estendre’s en el futur amb nous mòduls per a la detecció de patologies en una altra mena d’imatges mèdiques.

L’eina pot ser emprada en els serveis d’urgències d’hospitals, de manera que permetrà optimitzar l’eficiència del procés radiològic per a: i) aconseguir informar el 100 % d’estudis patològics de radiologia simple dels serveis d’urgències hospitalàries; ii) millorar la qualitat d’atenció (menor temps d’espera), i iii) facilitar el circuit de treball intrahospitalari amb la creació d’un nexe adequat amb les consultes d’alta resolució o amb el circuit ràpid oncològic implantat, per exemple, a l’HGUCS. L’eina també podrà utilitzar-se en una altra mena d’entorns mèdics, com ara els dedicats a la teleradiografia.