Avantatges tècnics i beneficis empresarials

03/10/2016 | OCIT
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

[Aplicació per a monitorizar la influència del dolor en la vida de pacients amb dolor crònic i l'eficàcia del seu tractament]

 

L'ús de l'aplicació pot ser beneficiós per al pacient i per a la salut pública. En concret, pot ajudar a detectar amb major rapidesa casos en els quals la medicació contra el dolor no està sent efectiva. A més, permet evitar innecessaris efectes secundaris d'un tractament que no està sent eficaç, la qual cosa redunda en la millora de la qualitat de vida dels pacients. Els principals avantatges de l'eina són:

  • Permet obtenir un perfil comprehensiu i individual de la vivència del dolor dels pacients amb dolor crònic i la seua influència en la vida diària. Combina la recollida d'informació mitjançant qüestionari i la informació contextual o ambiental.
  • Recull informació rellevant en fer-ho en el mateix moment en el qual s'està experimentat el dolor, evitant els biaixos propis dels mètodes de recollida de dades en diferit, que depenen de la memòria del pacient.
  • Ubiqüitat. En tractar-se d'una aplicació per a telèfons mòbils, es facilita la recollida de dades, ja que els pacients sempre solen tenir a mà el seua terminal.
  • Permet també registrar com se senten els pacients de dolor crònic quan tenen un episodi de dolor agut.