ODS 3. Salut i Benestar Garantir una vida sana i promoure el benestar de tots a totes les edats

11/10/2023 | OCDS
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L’ODS 3 busca garantir una vida sana i promoure el benestar en totes les edats, com una part essencial per a assolir el desenvolupament sostenible.

Abans de la pandèmia es van aconseguir grans avanços en la millora de la salut de milions de persones, com ara l’augment de l’esperança de vida i la reducció d’algunes de les causes de mortalitat infantil i materna més comunes. No obstant això, és necessari fer més esforços.

La salut és un dels àmbits en què es reflecteixen múltiples interaccions entre els ODS. Impulsar la pràctica esportiva com a element d’activitat física lligada a una vida saludable i, al mateix temps, com a espai educatiu i cultural pot tenir un impacte important en temes de gènere i integració.

A l’UJI s’identifiquen amb l’ODS 3 els espais de les pistes d’esports i el Centre Sanitari.

Les pistes a l’aire lliure del Servei d’Esports i la resta d’instal·lacions ofereixen activitats físiques i esportives amb una clara orientació a la salut, la formació i la competició en l’entorn universitari per tal d’afavorir el desenvolupament integral de les persones.

El Centre Sanitari, ubicat a la planta baixa de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals, inclou serveis de promoció de la salut i proporciona assistència sanitària, tant a l’estudiantat com al personal de la Universitat Jaume I. Es porten a terme reconeixements mèdics, però també s’hi ofereix un servei de primers auxilis, atenció a accidents d’origen laboral, atenció primària, informació i orientació al voltant de la salut i una àrea d’orientació psicològica.

A banda, col·laboren a l’ODS 3 el programa UJI Hàbitat Saludable, que té l’objectiu de promoure la salut i el benestar en la comunitat universitària i en la societat, el Servei d’Assistència Psicològica (SAP), situat a l’Edifici d’Investigació II, o l’equip de SaluSex, entre altres.

A més, l’UJI aposta per la salut integral de la seua comunitat basada en un enfocament multidimensional i interdisciplinari i proposa un nou Pla de Salut Integral.