ODS 17. Aliances per a aconseguir els objectius Enfortir els mitjans d'implementació i revitalitzar l'Aliança Mundial per al Desenvolupament Sostenible

11/10/2023 | OCDS
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L’ODS 17 intenta enfortir els mitjans d’implementació i revitalitzar l’Aliança Mundial per al Desenvolupament Sostenible. Els ODS i l’Agenda 2030 només es poden aconseguir amb cooperació i amb associacions sòlides inclusives (a escala mundial, regional, nacional i local) que tinguen una visió compartida que situe les persones i el planeta en el centre.  L’Agenda 2030 és una agenda internacional i, des d’aquest punt de vista, la cooperació internacional juga un paper determinant en el seu compliment. Per això, cal un reforçament dels partenariats globals amb un ampli nombre persones implicades i sòcies i la mobilització de coneixements, capacitat tècnica, tecnologia i recursos.

L’UJI compta amb la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible Eix Aliances, situada al local 16 de l’Àgora (Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat), que sorgeix del conveni de col·laboració signat el 2019 entre l’UJI i la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica. La Càtedra té com a objectiu portar a terme activitats dirigides a desplegar l’Agenda 2030 i, concretament, les metes dels objectius de desenvolupament sostenible vinculats a l’eix central d’aliances. Aquestes activitats inclouen propostes de formació acadèmica (presencial i en línia), d’investigació per al desenvolupament sostenible i d’investigació aplicada vinculada a la implementació de l’Agenda 2030. També ofereix informació i documentació sobre dels assoliments, els avanços, les bones pràctiques i les activitats executades pels diferents actors del desenvolupament sostenible (organitzacions internacionals, governs, universitats, societat civil i sector privat) per a aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible directament vinculats a l’eix central: ALIANCES.