Convocatòria de subvencions per la realització d'accions de cooperació al desenvolupament a l'àmbit de la innovació- AECID

20/05/2024 | OCDS
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Entitat convocant: Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo (AECID)

Objectiu: Promoure un model de desenvolupament sostenible, incloent, basat en els drets humans, la igualtat de gènere i la diversitat cultural, la lluita contra les desigualtats, respectuós amb el medi ambient, i que es nodreix del coneixement per promoure l'increment de la productivitat, la cohesió social i la sostenibilitat mediambiental.

Extracte de la convocatòria: BOE 26/04/2024

Bases i tramitació: Seu electrònica AECID

Terminis: 14/05/24 (21:00h)

Les universitats hem de fer una selecció prèvia d'un màxim de 2 propostes per la modalitat d'innovació i 1 per la de coneixement, per la qual cosa hem de fer una selecció prèvia. Per tal de donar temps al personal de l'UJI per elaborar una proposta bàsica (que s'haurà de plasmar al formulari intern), valorar-les i després poder completar i tramitar les seleccionades, es fixa el termini per enviar la documentació via Registre de l'UJI abans del 14 de maig de 2024 a les 21:00h.

Característiques dels projectes: La convocatòria inclou dos tipus d'accions:

1. Accions d'innovació, que aborden desafiaments socials, econòmics, mediambientals i de desenvolupament de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. Les accions d'innovació hauran d'impulsar solucions innovadores, ja desenvolupades i testades amb èxit a nivell pilot, per tal d'aplicar-les i demostrar la possibilitat de replicar-les a més escala per aconseguir un desenvolupament sostenible i incloent. Així mateix, es podrà cofinançar l'escalabilitat i la replicabilitat d'aquelles solucions innovadores ja aplicades amb èxit als països socis de la Cooperació Espanyola.

Pressupost: entre 400.000 i 900.000 euros

Cofinançament: 20% (aportació dinerària per a costos directes).

Termini d'execució: 24 mesos

Línies d'acció prioritàries: desenvolupament rural, seguretat alimentària, nutrició i agricultura, medi ambient i canvi climàtic, salut, igualtat de gènere, creixement econòmic, educació, governança democràtica, digitalització i desenvolupament sostenible

Agrupacions: Hauran d'estar conformades, almenys, per dues entitats de tipologia de beneficiaris diferent*.

Àrea geogràfica: Les accions d'innovació es poden executar en un o diversos països d'associació menys avançats (Etiòpia, Mauritània, Moçambic, Níger, Mali, Nigèria, Senegal i Haití), d'associació de renda mitjana (Bolívia, Colòmbia, Cuba, Equador, El Salvador, Filipines, Guatemala, Hondures, Marroc, Nicaragua, Palestina, Paraguai, Perú i República Dominicana) i de cooperació avançada (Argentina, Brasil, Xile, Costa Rica, Mèxic, Panamà, Uruguai, Cap Verd, Egipte, Guinea Equatorial, Tunísia, i Jordània), així com Líban, campaments de població sahrauí refugiada a Tinduf (Algèria), Síria, Afganistan i Ucraïna.

2. Accions de coneixement en l'àmbit de la innovació, que comprendran investigacions i estudis aplicats acompanyats de formacions i/o seminaris, que comptin amb un component innovador, i referits als àmbits temàtics inclosos en aquesta convocatòria. Es valorarà la naturalesa innovadora de cada proposta i la seva aplicabilitat, i es cofinançarà també la fase pilot o experimental. Aquestes accions de coneixement no són projectes de cooperació a lús sinó que estaran orientades a reforçar les capacitats de lAECID i/o dels actors de la Cooperació Espanyola. L'AECID designarà una unitat responsable de la coordinació amb l'entitat beneficiària per assegurar l'apropiació i la disseminació del coneixement generat a través de cada acció.

Pressupost: entre 100.000 i 500.000 euros.

Cofinançament: No necessari.

Termini d'execució: 24 mesos

Àrees temàtiques: Nexe Humanitària/desenvolupament, Empresa i Drets Humans, Digitalització incloent i drets digitals, Enfocament de desigualtats, Eliminació de barreres regulatòries i obstacles a la inversió privada, Ocupació productiva de remeses, migració circular i incentius a l'emprenedoria local, Aigua a Àfrica i Orient Mitjà.

Agrupacions: no serà necessària la seua presentació en agrupació, si bé es ponderarà la seua presentació en aliances multiactor, d'entre els beneficiaris, en la fase de valoració respecte al criteri de valoració indicat a l'apartat 1.d).

Àrea geogràfica: Les accions de coneixement s'executaran a Espanya i podran, si escau, contribuir a millorar el treball en cooperació al conjunt de països i territoris on opera la cooperació espanyola.

Persona de contacte i suport: David J. Marí (mari@uji.es, Ext 9397)- Tècnic OCDS

Forma de presentació de sol·licituds: aquells grups d'investigació interessats en presentar una proposta, tant si la seua participació és com a coordinador o com a soci, hauran de presentar un formulari de sol·licitud interna prèvia al Vicerectorat de Responsabilitat Social, Polítiques Inclusives i Igualtat per a la seua avaluació i posterior selecció seguint el següent procediment:

  •  Els grups contactaran amb l'OCDS (ocds@uji.es) que els facilitarà la plantilla a presentar i informarà de la documentació necessària a adjuntar.
  •  La sol·licitud amb tota la documentació corresponent es presentarà a través del Registre General dirigida al  Vicerectorat de Responsabilitat Social, Polítiques Inclusives i Igualtat
  •  Data límit per a la presentació de la documentació completa: 14 de maig de 2024 a les 21:00h
  • Les sol·licituds seran avaluades per una comissió designada pel Vicerectorat de Responsabilitat Social, Polítiques Inclusives i Igualtat, d’acord amb els següents criteris:

1.            Tindran prioritat les propostes amb consorci coordinat per la Universitat Jaume I (10 punts).

2.            En cas que hi haja consorci, adequació del consorci a l'apartat VII, 2.1.1, c i d, de la convocatòria (fins 20 punts).

3.            Adequació de la proposta als següents criteris de valoració de la convocatòria (fins 70 punts, en cas d'haver consorci, fins 90 en cas de no haver). Dels que fins el 40% correspondran a, b i c de  l'apartat VII, 2.2, fins el 50% correspondran a la innovació de la proposta, fins el 10% als avantatges front a d'altres alternatives.

  • La comissió avaluadora, en el termini màxim de 5 dies hàbils comptadors a partir del dia següent a la data límit de presentació de sol·licituds, elevarà al Vicerectorat de Responsabilitat Social, Polítiques Inclusives i Igualtat una proposta de selecció. El  Vicerectorat de Responsabilitat Social, Polítiques Inclusives i Igualtat dictarà una proposta de selecció.
  • A partir de la data de la proposta de selecció dictada pel Vicerectorat, en el cas que no s'haja cobert el màxim de 3 sol·licituds seleccionades, la selecció de les propostes es realitzarà per estricte ordre d'arribada.

Resolució del vicerectorat de Responsabilitat Social, Polítiques Inclusives i Igualtat  (20/05/24)