UJI

Bosc de la Sostenibilitat

Última modificació: 02/07/2020 | Font: OCDS

Bosc de la Sostenibilitat

El 25 de setembre  de 2017 tingué lloc a l’UJI la plantada inicial del Bosc de la Sostenibilitat-UJI, organitzada per l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la Universitat Jaume I.

A la passada Universitat de Tardor de la Cooperació Universitària Valenciana, duta a terme entre les 5 universitats públiques valencianes, amb el suport de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana, decidirem adreçar el 100% de la matrícula a pal·liar l'empremta ecològica de la mateixa.

És per això que, després de parlar amb diferents persones expertes, decidirem iniciar el projecte Bosc de la Sostenibilitat, dins la mateixa UJI, plantant 17 lledoners  (Celtis australis, espècie autòctona amb gran capacitat de fixació del CO2).  

La data triada va ser el 25 de setembre per coincidir amb el segon aniversari de l'aprovació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i s’han plantat inicialment 17 lledoners en representació d'aquests 17 ODS​.

El Bosc de la Sostenibilitat naix amb vocació de perdurabilitat, com a espai permanent de sensibilització i obert a altres àrees de la Universitat Jaume I que en el futur també vulguen pal·liar l’empremta ecològica de les seues activitats.

 A la plantada inicial, va assistir la  vicerectora d’internacionalització, cooperació i  multilingüisme, Inmaculada Fortanet, i personal i estudiants dels Màster de Cooperació al Desenvolupament, Màster de la Pau, del Voluntariat de Repoblació Forestal, de l’Oficina Tècnica d’Obres i Projectes, de l’empresa FOBESA, i de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat.

 

Última plantació realitzada: 8 de març de 2019 a les 13.15h

Fotografies

 

Notícies Bosc Sostenibilitat