Bosc de la Sostenibilitat

25/10/2021 | OCDS
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El 25 de setembre  de 2017 tingué lloc a l’UJI la plantada inicial del Bosc de la Sostenibilitat-UJI, organitzada per l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la Universitat Jaume I.

A la passada Universitat de Tardor de la Cooperació Universitària Valenciana, duta a terme entre les 5 universitats públiques valencianes, amb el suport de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana, decidirem adreçar el 100% de la matrícula a pal·liar l'empremta ecològica de la mateixa.

És per això que, després de parlar amb diferents persones expertes, iniciàrem el projecte Bosc de la Sostenibilitat, dins la mateixa UJI, plantant 17 lledoners  (Celtis australis, espècie autòctona amb gran capacitat de fixació del CO2).  

La data triada va ser el 25 de setembre per coincidir amb el segon aniversari de l'aprovació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i s’han plantat inicialment 17 lledoners en representació d'aquests 17 ODS​.

El Bosc de la Sostenibilitat naix amb vocació de perdurabilitat, com a espai permanent de sensibilització i obert a altres àrees de la Universitat Jaume I que en el futur també vulguen pal·liar l’empremta ecològica de les seues activitats.

A la plantada inicial, va assistir la  vicerectora d’internacionalització, cooperació i  multilingüisme, Inmaculada Fortanet, i personal i estudiants dels Màster de Cooperació al Desenvolupament, Màster de la Pau, del Voluntariat de Repoblació Forestal, de l’Oficina Tècnica d’Obres i Projectes, de l’empresa FOBESA, i de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat.

 

Esdeveniment 30 aniversari UJI (30 de març de 2021)

Notícia

Fotografies

Plantació 21 d'octubre de 2021

Notícia

Plantació 8 març 2019 

Fotografies

Plantació 24 setembre 2020

Fotografies

 

 

Notícies Bosc Sostenibilitat

Diari Meditarràneo

Diari Levante

Notícies Digitals