Ponents

21/06/2019 | Càtedra INCREA
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Eva Alcón Soler. 

Rectora de la Universitat Jaume I des de juny de 2018. És catedràtica de Filologia Anglesa en aquesta mateixa Universitat, en el Departament d’Estudis Anglesos. A més, és directora del grup de recerca «Applied Linguistics to the Teaching of the English Language» (LAELA).


Nekane Balluerka.
Rectora de la Universitat del País Basc. És catedràtica de l’àrea de Metodologia de les Ciències del Comportament. Les seues línies de recerca se centren en la metodologia per a l’elaboració d’instruments d’avaluació psicològica i per a la seua adaptació intercultural i en l’aplicació de models d’anàlisis multinivell a l’estudi de fenòmens psicosocials.

José Beltrán. 
Periodista. Va estudiar Magisteri i va obtenir un màster en Comunicació i Periodisme en la Universitat de València. Inicià la seua trajectòria professional en la secció d’esports de la Cope, des d’on es va incorporar a Castellón Diario. Ha sigut director del periòdic Levante de Castelló. A més a més ha exercit diversos càrrecs en l’Associació de la Premsa Esportiva, vinculada a la Federació de les Associacions de la Premsa d’Espanya (Fape).

Estíbaliz Capetillo.
Investigadora Ikerbasque en la Universitat del País Basc. És llicenciada en Biologia, amb màster en Neurobiologia Humana per la Universitat de Sheffield Hallam del Regne Unit i doctora en Neurobiologia per la Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn/Bonn University a Alemanya. L’any 2011 va guanyar el premi Leda Hanin per a joves investigadors en la malaltia d’Alzheimer i en 2007 va guanyar el premi Drug Discovery Young Investigation de l’Alzheimer’s Disease Drug Discovery.

Victoria Galán-Muros.
Consultora de polítiques públiques d’ensenyament superior en l’OCDE. És llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses i llicenciada en Investigació i Tècniques de Mercat per la Universitat de Granada. A més, té un màster en Social Research Methods (MSc) de la London School of Economics i un doctorat en Cooperació Universitat-Empresa de Vrije Universiteit Amsterdam. 

 

 Jesús Lancis. 
Vicerector d’Investigació i Transferència. Catedràtic d’Òptica en el Departament de Física de la Universitat Jaume I. La seua labor investigadora està centrada en el camp de la fotònica. Pel que fa a la gestió universitària, ha sigut director de departament, membre del Claustre i va liderar el projecte de creació de l’Escola de Doctorat, de la qual va ser director.

Carmen Lázaro. 
Vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals. Professora titular de Dret Romà en el Departament de Dret Públic. Ha estat membre de la Junta de Facultat i del Claustre i, de 2007 a 2018, ha estat directora acadèmica de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS).

 

Susana Marqués Escoin
Alcaldessa de l'Ajuntament de Benicàssim, és administrativa i actualment es troba estudiant el grau de Dret per la UNED. De 2007 a 2015 va ser diputada provincial amb les delegacions de gestió de l'Hospital Provincial, Turisme i la secció educativa del complex Penyeta Roja. Finalment és membre del Consell de Govern de la Xarxa de Ciutats pel Clima.

 

Carlos Martínez Riera
Biòleg per la Universitat de València i funcionari de carrera de la Generalitat Valenciana. Actualment, és Conseller de Recerca i Innovació en la Representació Permanent d'Espanya davant la UE a Brussel·les. Anteriorment, va coordinar l'equip de promoció de la participació en H2020 de la Universitat de València. Ha sigut col·laborador científic del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat des de 2015 fins a 2018 Ha ocupat llocs de responsabilitat com a Director General de Cooperació Internacional (2010-2011) i primer Director de l'Oficina Europea (2007-2010), així com en la Generalitat Valenciana (2002-2006).

Jorge M Martínez.
Director tècnic de la Càtedra UNESCO de Gestió i Política Universitària de la Universitat Politècnica de Madrid. És economista per la Universitat Autònoma de Guadalajara (Mèxic). En aquest mateix país obté els diplomes en Comerç Exterior i en Màrqueting Polític. A Espanya obté el màster en Govern i Administració Pública per l’Institut Universitari Ortega y Gasset. Les seues línies de treball i recerca són «el finançament de l’ensenyament superior» i «la planificació estratègica de les universitats».

Ugo Mayor.
És professor de recerca Ikerbasque en la Universitat del País Basc des de 2014. Llicenciat en Química en aquesta mateixa universitat i amb màster en Bioquímica en la Universitat de Lund, a Suècia. A més, és doctor en Biologia per la Universitat de Cambridge del Regne Unit.
 

 

José Antonio Mayoral.
Rector de la Universitat de Saragossa des de 2016. És catedràtic de Química Orgànica. Membre del Comitè Executiu de la plataforma tecnològica de Química Sostenible, SUSCHEM España i director de la Càtedra SOLUTEX de Química Sostenible.


Francesc Michavila.
Director del curs. Conseller d’Educació de les delegacions permanents d’Espanya davant l’OCDE, la UNESCO i el Consell d’Europa. Rector honorari de la Universitat Jaume I i exdirector de la Càtedra INCREA. És catedràtic de Matemàtica Aplicada i fundador de la Càtedra UNESCO de Gestió i Política Universitària de la Universitat Politècnica de Madrid.

Francisco Mora.
Rector de la Universitat Politècnica de València. Catedràtic de Tecnologia Electrònica en la Universitat Politècnica de València (UPV).  És vicepresident de l'Associació Espanyola de Parcs Científics i Tecnològics (APTE), vicepresident de RedEmprendia (Iberoamerica, Espanya i Portugal), i membre del Comitè Permanent de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE).


Helena Nazaré.
Ha estat presidenta de la European Universities Association. Exrectora de la Universitat d’Aveiro 2002-2010, excoordinadora del Comitè del Consell Nacional d’Ensenyament per a l’Ensenyament Superior, membre del grup de treball d’Avaluació Institucional pertanyent a l’Associació Europea d’Universitats (EUA).

Victor Navarro. 
Director del periòdic El Mundo Castellón al día des de l’any 2011. Va estudiar Psicologia i treballa en el setmanari des de la seua fundació en 1997, quan es va incorporar a la plantilla com a cap d’esports. Posteriorment, l’any 2000, va ser cap de la secció de comarques fins que anys després fou nomenat redactor en cap.

José Manuel Pingarrón. 
Secretari general d’Universitats. És llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat Complutense de Madrid i doctor en Ciències per aquesta mateixa Universitat. Va realitzar la seua estada postdoctoral a l’École Nationale Supérieure de París i ha estat professor visitant a la Universitat de Cornell, EUA. A més, és catedràtic de Química Analítica en la UCM des de 1994.

 

María Ripollés. 
Directora de la Càtedra INCREA i professora titular del Departament d’Administració d’Empreses i Màrqueting en l’àrea d’Organització d’Empreses. El seu àmbit de recerca i treball està relacionat amb l’emprenedoria universitària, la creació de xarxes, les noves empreses internacionals i l’ensenyament empresarial. 


Matías Rodríguez Inciarte.
President de Santander Universidades. Llicenciat en Ciències Econòmiques i tècnic comercial i economista de l’Estat. Realitzà estudis empresarials en el Massachusetts Institute of Technology (MIT). A més, ha estat ministre de la Presidència entre 1981 i 1982 i secretari general tècnic del Ministeri d’Economia, secretari general del Ministeri de Relacions amb les Comunitats Europees i secretari d’Estat adjunt al president.

Elisa Silió.
Periodista especialitzada en ensenyament i literatura infantil. Llicenciada en Història Contemporània per la Universitat Complutense, on a més va estudiar el màster en Relacions Internacionals i Comunicació. Posteriorment estudià el màster en Periodisme per la Universitat Autònoma de Madrid. Treballa des de 2001 per al diari El País, on va començar escrivint sobre cultura i en el suplement literari Babelia.

 


Luis Sanz-Menéndez.
Professor de recerca en l’Institut de Polítiques i Béns Públics del CSIC. Doctor en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat Complutense de Madrid. Entre 2004 i 2015 ha estat director de l’Institut CSIC de Béns i Polítiques Públiques (IPP) i membre del Consell Assessor Científic del CSIC (2004-08). De 2007 a 2015 fou president del Comitè de Política Científica i Tecnològica (CSTP) de l’OCDE.


José Luis València. 
Director del periòdic Mediterráneo de Castelló, propietat del Grup Zeta. Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat de Navarra, ha desenvolupat la seua trajectòria professional en la Comunitat Valenciana a partir de 1989. En 1996 va entrar a treballar en Mediterráneo, on va exercir el càrrec de redactor en cap. Així mateix, en 2001, el Grup Zeta el va nomenar director d’El Periódico de Alicante, durant dos anys.  

 Liesbeth Van Welie.
Doctora en Economics of Education, MSc Biology. És membre del Supervisory Board of Leiden University, Saxion University of Applied Sciences i d’Albeda Professional Education. És membre de NVAO, organització d’acreditació per a l’ensenyament superior. Ha estat inspectora en cap d’ensenyament superior i secundari i va ser vicepresidenta sènior de la Universitat d’Amsterdam.