El talent que caldrà a les universitats. Retenir-lo, atraure’l i recuperar-lo Benicàssim 3, 4 i 5 de juliol de 2019.Thalasso Hotel Termas Marinas El Palasiet.

22/05/2019 | Càtedra INCREA
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Aquest curs es dedica a un tema d’importància crucial per al nostre sistema de coneixement: el talent que necessiten les universitats. Retenir-lo, atraure’l i recuperar-lo. Temàtica d’inqüestionable oportunitat perquè, després d’un llarg període de crisi econòmica, les universitats han de preparar-se per a encarar el present i el futur, i per a això és fonamental actuar en l’enfortiment i la millora del seu professorat i el seu personal investigador.
Com podem identificar i retenir el talent en el sistema universitari espanyol? Com evitar la marxa dels nostres millors doctors i doctores cap a altres sistemes universitaris? Com podem atraure les persones que se’n van anar en el passat i volen tornar? Quines són les millors estratègies de captació i recuperació de talent? Quins sistemes ho estan fent bé i com ho fan? I un llarg etcètera.
Per a donar resposta a aquestes preguntes, s’ha dissenyat un programa articulat en tres sessions, amb la participació de reconeguts experts, nacionals i estrangers, en les polítiques d’atracció i recuperació de talent universitari a Espanya i en altres països de l’entorn d’OCDE.

Director del curs: Francesc Michavila 

Les trobades de política universitària de Benicàssim