Ponents (per ordre alfabètic)

30/03/2016 | Càtedra INCREA
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

el gobierno de las universidades

Enric Banda
Director de l'àrea de ciència, investigació i medi ambient de la Fundació La Caixa. Doctor en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona en 1979. Secretari general del Pla Nacional de R+D (1994) i Secretari d'Estat d'Universitats i Recerca (1995-96). 
 
Mónica Bragado
Presidenta del Consell Social de la Universitat Politècnica de València. Enginyera Superior industrial per la Universitat Politècnica de València. MBA per l'Escola d'Organització Industrial de Madrid.
És directora de Desenvolupament de Negoci de Celestica, multinacional canadenca del sector electrònic, amb planta productiva a València i amb més de 25 fàbriques a tot el món.
 
José Luis Breva
President del Consell Social de la Universitat Jaume I.
També és membre de la junta directiva de la Confederació d'Empresaris de Castelló i vicepresident de la Cort d'Arbitratge de la Cambra de Comerç de Castelló.
 
Vicent Climent
Rector de la Universitat Jaume I. És llicenciat en Física per la Universitat de València des de 1977 i doctor en Física per la mateixa universitat des de 1986. És catedràtic d'Òptica en el Departament de Física de la Universitat Jaume I de Castelló.
 
Angelina Costa
Diputada pel Partit Socialista Obrer Español en el Congrés des de 2008. Catedràtica de Literatura Espanyola en la Universitat de Còrdova. Va crear i va dirigir el Departament de Literatura Espanyola i ha sigut vicedegana d'Organització Acadèmica. Va ser tinent d'alcalde de Cultura en l'Ajuntament de Còrdova entre 1999 i 2003. És Portaveu socialista d'Universitats en la Comissió d'Educació del Congrés.
 
 
Ben deWinter
Former Associate Provost de Boston University. És llicenciat en Història per la Universitat de Georgetown i doctorat en Llengües i Literatures Romàniques de la Universitat de Pennsylvania, on va ensenyar i va servir com a cap de Redacció de la Revista Hispana.  Professor, vice-degà i director en Cornell University i a Boston University, on va ser vicerector de Relacions Internacionals. 
 
Pilar García Agustín
Vicerectora d'Estudiants, Ocupació i Innovació Educativa en la Universitat Jaume I. Catedràtica de l'Àrea de Fisiologia Vegetal del Departament de Ciències Agràries i del Mitjà Natural. Dirigeix el grup d'investigació de Bioquímica i Biotecnologia des de l'inici de la creació de la UJI.
 
Francesc Xavier Grau
Exrector de la Universitat Rovira i Virgili. És doctor en Ciències Químiques (1986) per la Universitat de Barcelona i catedràtic d'Universitat de Mecànica de Fluids (URV, 2001).
 
Federico Gutierrez-Solana
Catedràtic i exrector de la Universitat de Cantàbria i expresident de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles. Catedràtic de Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica i cofundador del LADICIM. Becari Fulbright i investigador associat en Carnegie-Mellon University (Pittsburgh). És professor de la Universitat de Cantàbria (titular des de 1984 i catedràtic des de 1989).
 
Juan Julià
Catedràtic d'Economia Agrària i exrector de la Universitat Politècnica de València. President de la Fundació Ciutat Politècnica de la Innovació. Membre de l'Executiva de la Conferència de Rectors d'Universitats Espanyoles (CRUE) de 2008 a 2013, i  vicepresident entre 2010 i 2013. En 2006 va ser president de la Conferència de Rectors d'Universitats Públiques Valencianes.
 
Manuel López
Rector de la Universitat de Saragossa i president de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles.
Llicenciat en Farmàcia (1969) i doctorat (1972) per la Universitat Complutense de Madrid. Catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular. Director General d'Ensenyament Superior del Govern d'Aragó (2001-2003), vocal del Consell Assessor d'Investigació (CONAI) de la Diputació (1985-1991) i membre de la Comissió Nacional Avaluadora de l'Activitat Investigadora (2001 a 2003).
 
José Carlos Marques dos Santos
Rector de la Universitat de Porto des de 2006. Vicerector de la mateixa universitat  durant 4 anys.
Director de la Facultat d'Enginyeria de la Universitat de Porte (FEUP) durant 11 anys. Graduat en Enginyeria Elèctrica de la FEUP, amb mestratge i doctorat en l'Institut de Ciència i Tecnologia de la Universitat de Manchester (UMIST), Regne Unit, i l'agregació en Enginyeria Elèctrica en la FEUP.
 
Susana Marqués. 
Alcaldessa de Benicàssim des de 2011. Ha sigut Regidor d'Hisenda, RRHH, Règim Intern i Festes, 1ª tinent d'Alcalde i Regidor portaveu del Grup Popular a Benicàssim. Forma part de l'Equip de Govern de la Diputació Provincial de Castelló, sent Diputada del Consorci Hospitalari de Castelló. En 2009 va assumir la delegació de Diputada Provincial de Turisme i és Secretària General del Comitè Executiu Local de Benicàssim.
 
Petra Mateos
Catedràtica d' Economia Financera. Expresidenta d'Hispasat. Vicepresidenta de la Cambra de comerç Espanya – EUA Membre del Consell Internacional Consultiu de Ciència, Universitat i Societat de la CRUE. Membre del Consell d'ANECA. Des de 2009 fins a maig de 2013 ha sigut Consellera de Solvay (Brussel·les). Experta en temes de govern corporatiu i lideratge empresarial. És autora i ha publicat diversos llibres i nombrosos articles sobre temes financers.
 
Francesc Michavila
Rector Honorari de la Universitat Jaume I i Director de la Càtedra INCREA. Catedràtic de Matemàtica Aplicada i Director de la Càtedra UNESCO de Gestió i Política Universitària de la Universitat Politècnica de Madrid.
 
Federico Morán
Secretari General d'Universitats del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports. Catedràtic del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular I de la Universitat Complutense de Madrid. És Investigador Sènior i membre fundador del Centre d'Astrobiología (INTA-CSIC).
 
María Jesús Moro
Diputada per Salamanca del Partit Popular. Professora titular de Dret Civil en la Universitat de Salamanca. Directora del Grup d'Investigació sobre Dret i Noves Tecnologies. Procuradora en les Corts de Castella i Lleó (2007-2011). Ha ocupat càrrecs de directora de doctorat, cursos extraordinaris i servei jurídic de la USAL.
 
 
Helena Nazaré
Presidenta de l'European Universities Association. Exrectora de la Universitat d'Aveiro 2002-2010, ex-coordinadora del Comitè del Consell Nacional per a la Educació Superior, membre del Grup de Treball d' avaluació institucional externa a les institucions d'educació superior al contexte dels seus propis objectius i perfils de Programa d' Avaluació Insitucional de la Associació Europea  d' Universitats (EUA). 
 
Jaume Pagès
Conseller delegat d'UNIVERSIA i exrector de la Universitat Politècnica de Catalunya.  Doctor Honoris causa per la Universitat Tècnica de Nagaoka (Japó), membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans i conseller-delegat del Fórum Universal de les Cultures Barcelona 2004.
 
Rafael Puyol
President del Patronat de la IE Universitat de Segòvia i vicepresident de la Fundació Institut d'empresa. És catedràtic de Geografia Humana de la Universitat Complutense de Madrid, de la qual va anar rector de 1995 a 2003. Actualment és rector honorífic. Va ser vicepresident de la Conferència de Rectors d'Universitats Espanyoles. És Doctor Honoris causa per set universitats estrangeres. 
 
Foto Maria RipollésMaría Ripollés
Professora Titular d'Organització d'empreses. Sotsdirectora de la Càtedra INCREA de la Universitat Jaume I, que desenvolupa diferents línies de treball dirigides a promoure l'emprenedoria en el col·lectiu d'estudiants i de professors.
 
Alejandro Tiana
Rector de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED). Catedràtic de Teoria i Història. Ha sigut, entre 2004 i 2008,  Secretari General d'Educació en el Ministeri d'Educació i Ciència, i Director de l'Institut Nacional de Qualitat i Avaluació de 1994 a 1996.
 
 
Javier Uceda
Catedràtic i exrector de la Universitat Politècnica de Madrid. Doctor Enginyer Industrial. Investigador del Centre d'Electrònica Industrial. President del Consell Assessor de la Càtedra UNESCO de Política i Gestió Universitària. Coordinador general de la Iniciativa UPM La Ciutat del Futur.