El govern de les universitats Benicàssim 9, 10 i 11 de juliol de 2014 - Hotel Termas Marinas El Palasiet.

29/03/2016 | Càtedra INCREA
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El govern de les Universitats

El govern de les universitats ha sigut tema de debat permanent en les univesitats espanyoles des que aquestes van assumir l’autonomia que la constitució els atorgava i que era regulada a través de les lleis universitàries.

Sembla que les reformes del govern de les universitats no han complit les necessitats d’aquestes organitzacions, o bé, s’han quedat obsoletes davant de les noves realitats que es van presentant a l’educació universitària. Per exemple, és inqüestionable la uniformitat a què estan obligades les universitats públiques espanyoles, perquè el marge de maniobra per al seu govern i la seua organització és molt estret, un fet que influeix en gran manera en les possibilitats per a diferenciar-se.

La Càtedra INCREA d’Innovació, Creativitat i Aprenentatge de la Universitat Jaume I de Castelló ha seleccionat el tema del govern de les universitats a Espanya per a sotmetre a debat el seu estat actual, els escenaris possibles i les seues perspectives de futur, en el marc del curs d’estiu que cada dos anys organitza a la ciutat de Benicàssim.

Durant tres dies, acadèmics, gestors, polítics, empresaris i universitaris debatran sobre el govern de les universitats en tres sessions.

El primer dia, la sessió es dedica a la definició de l’estat de la qüestió en l’entorn internacional, així com de les grans qüestions obertes en el sistema universitari espanyol, per a posteriorment analitzar les reformes dutes a terme i les necessitats de canvi actuals. La segona sessió ofereix una revisió de les bones pràctiques en el govern de les universitats, que es complementa amb una sessió especial dedicada al debat de la qüestió en l’àmbit parlamentari. L’últim dia el debat es tanca amb la perspectiva social a través de la intervenció d’agents socials i ocupadors relacionats amb el món universitari. Finalment, es presenta una agenda de possibles canvis en el govern de les universitats, de la mà de l’actual president dels rectors de les universitats d’Espanya.

El curs d'estiu El Govern de les Universitats també a  les xarces socials.  Per veure  veure les ultimes novetats  hem preparat la pàgina de Facebook Curso de verano El Gobierno de las Universidades

 
El govern de les universitats