Ocupació i noves titulacions a Europa

12/02/2015 | Càtedra INCREA
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Editors: Francisco Toledo i Francisco Michavila.

Editorial: Tecnos

Any de publicació: 2009

ISBN: 978-84-309-4899-4

Sinopsi: La universitat espanyola està necessitada de canvis. En els últims vint-i-cinc anys ha progressat molt, però encara li queda un llarg camí per recórrer. La seua incorporació al procés de construcció de l'Espai Europeu d'Educació Superior posa al seu abast una oportunitat inigualable ja que suposa que quasi quatre mil universitats s'adapten, innoven i convergisquen per a articular el que el Parlament Europeu considera un dels principals impulsors de l'economia del coneixement: «la integració de la dimensió econòmica i innovadora amb la recerca i educació».

En els diferents apartats d'aquest llibre se'ns ofereix una anàlisi de la relació entre l'ocupació, la innovació i les noves titulacions universitàries que conviden a la reflexió de com integrar les dimensions econòmiques i educatives a través de polítiques de coneixement, com són la recerca i la innovació.

El llibre es pot considerar com una confluència de camins: el camí de la innovació educativa, el de la innovació social i el de la innovació com a competitivitat de les organitzacions. En aqueixa confluència s'analitza com la universitat adapta les seues titulacions, les seues metodologies, els seus continguts; com integra la recerca amb la innovació i com pot contribuir a millorar la societat, tenint en compte les demandes que aquesta fa a la universitat.

Cada vegada tenim més oportunitats, més mitjans i més acords per a innovar i per a satisfer les demandes socials locals i globals. Però a mesura que tenim més oportunitats tenim menys justificacions per a no passar a l'acció. Aquest llibre ens aporta visions, reflexions i experiència de personalitats que coneixen molt bé a la universitat, l'entorn social, l'economia del coneixement i la visió europeista; la seua lectura ens ajudarà a passar a l'acció, a implicar-nos i a aprofitar les oportunitats.