UJI

Segon workshop del projecte CRE8® Europe realitzat a Sibiu (Romania)

Última modificació: 13/11/2019 | Font: Càtedra INCREA

Ja de tornada a l'UJI, no podem evitar sentir una mica de nostàlgia en recordar els fantàstics dies que hem viscut en Sibiu, ciutat on s'ha realitzat el segon workshop del projecte CRE8® Europe. En aquesta segona trobada s'han remarcat encara més les competències transversals que ofereix treballar en grups multidisciplinaris i multiculturals i hem pogut observar una notable millora en aspectes comunicatius per part de tot l'estudiantat. 


Com bé hem anat comentant en anteriors publicacions, la dinàmica d'aquest projecte, en el qual la Karlstad University és líder, es basa en buscar solucions a problemes reals d'empreses reals sense l'ús de tecnologia. En el cas de la Lucian Blaga University of Sibiu hem comptat amb dues empreses molt relacionades amb el sector de l'alimentació. D'una banda, el primer dia treballem amb Trans Agape, una companyia dedicada a la producció i venda de productes de brioixeria i pa a la ciutat amb més de 30 botigues físiques. En aquest cas l'empresa buscava solucions per a un nou producte que li agradaria traure al mercat: un pack de desdejuni per a xiquets i xiquetes de 8 i 14 anys.  


El segon dia van treballar amb uns joves emprenedors de la ciutat del sector de l'hostaleria i la seua empresa Hug the Plate. Nancy i Paul, diplomats de la Universitat Lucian Blaga, van obrir en 2015 un espai amb café d'especialitat per a portar responent així a les demandes d'un públic cada vegada més exigent amb aquesta beguda i el van cridar Hug the Mug. Tres anys més tard, atesa la popularitat dels brunch, van decidir obrir un espai en el qual servir menjars més elaborats com a torrades i quiches i va nàixer Hug the Plate. Les i els participants van haver de buscar una solució creativa per a un problema que pateixen moltes empreses del sector en gran part dels països: la dificultat per a mantindre als treballadors.  


Els amfitrions, també van buscar moments per a ensenyar-nos la ciutat, la universitat i els seus voltants. Així doncs, durant la nostra estada, hem visitat la biblioteca i les facultats de Ciència i Enginyeria de la Universitat “Lucian Blaga” de Sibiu i, vam recórrer els carrers de la ciutat a través d'un joc similar a la cerca del tresor. A més, com ja és de costum, el tercer dia vam poder visitar el lloc de treball de la primera companyia. Qui podria resistir-se a visitar una fàbrica de pa i dolços? A més, vam poder passar un moment molt agradable fent el nostre propi pa. 


Han sigut uns dies molt especials per a l'estudiantat i els coordinadors i coordinadores de les quatre universitats. Hem pres moltes notes, ja que el pròxim workshop se celebrarà en la nostra universitat. Del 4 al 8 de març acollirem aquest meravellós projecte en l'UJI i donarem l'oportunitat a dues empreses dels voltants de poder obtindre solucions creatives de ments tan brillants com les dels i les participants.