Una vintena d'estudiants de l'UJI participa al joc d'estratègia empresarial bugaMAP organitzada per la Càtedra INCREA i Fundación MAPFRE

25/01/2024 | Càtedra INCREA
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Estudiants dels graus d'Administració d'Empreses, Economia, Finances i el doble grau d'Administració d'Empreses i Dret de l'Universitat Jaume I han competit al bugaMAP, el joc d'estratègia empresarial aplicat al mercat d'assegurances gràcies a la Fundació MAPFRE i la Càtedra INCREA, que han organitzat aquesta activitat coordinada pel Vicerectorat d'Innovació, Transferència i Divulgació Científica.

Els alumnes de l'UJI han participat en aquest repte dividits en 4 equips que constituien el mercat assegurador, cada grup era una entitat asseguradora i es van denominar Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica. Els equips han hagut de prendre decisions relacionades amb el mercat, la variació de gastos, la distribució de les seues inversions i la política de reassegurance3s durant tres exercicis econòmics.

El joc es realitza amb l'objectiu de tindre una visió integral de la companyia i d'aprendre a treballar en equip. Els estudiants han sigut acompanyats en aquesta activitat pel professor Víctor del Corte, del departament d'Administració d'Empreses i Marketing i la directora d'Innovació i Emprenedoria de l'UJI, María Luisa Flor. Des de MAPFRE l'activitat ha sigut dirigida per José Fonfría, cap de formació, i Francisco Tórtola, responsable de la formació de MAPFRE a Castelló.

L'equip guanyador del taller ha sigut qui ha obtingut el millor valor de l'empresa al finalitzar el repte i optarà a competir com a representant de la província de Castelló al pròxim repte al Campeonat bugaMAP de la Comunitat Valenciana i Múrcia.

La participació en aquest repte bugaMAP constitueix l'origen del nou equip dins l'àmbit del management tutoritzat pel professor Víctor del Corte que formarà part del programa UJILab Innovació i s'unirà a UJI Robotics Team, UJI Hand, UJI Electric Racing Team i UJI Motorsport, amb la representació de l'UJI en les competicions nacionals i internacionals universitàries en les quals participaran al 2024.