UJI
  • UJI
  • Serveis
  • Banc Santander llança ´Santander X Tomorrow Challenge´ a la recerca de solucions als grans reptes post COVID-19

Banc Santander llança ´Santander X Tomorrow Challenge´ a la recerca de solucions als grans reptes post COVID-19

Última modificació: 22/05/2020 | Font: Càtedra INCREA

El coronavirus està transformant la nostra manera de viure i ens enfronta, com a societat, a un nou paradigma amb encara molts reptes per resoldre. 

Per això, Banc Santander, a través de Santander Universitats, llança el repte global Santander X Tomorrow Challenge perquè emprenedors de 14 països (l'Argentina, Alemanya, el Brasil, Xile, Colòmbia, els EUA, Espanya, Mèxic, el Perú, Polònia, Portugal, Puerto Rico, Regne Unit i l'Uruguai) puguen aportar solucions innovadores que ajuden a mitigar les seqüeles socioeconòmiques derivades d'aquesta pandèmia. 

“El coronavirus està canviant el nostre món, però podem donar forma a aquest canvi. És el moment dels emprenedors, perquè quan veuen un desafiament són capaços d'imaginar noves solucions. Llancem Santander X Tomorrow Challenge, perquè creiem en ells i en la seua capacitat de trobar resposta als problemes als quals ens enfrontarem en un futur pròxim”, Ana Botín, presidenta de Banc Santander. 

El repte està estructurat en 4 categories que reuneixen alguns dels principals desafiaments que ens planteja aquesta nova situació: creació d'ocupació; transformació de les competències personals; reinvenció i reobertura de negocis i indústries; i l'aparició de noves oportunitats de negoci. 

Els emprenedors podran inscriure's fins al 2 de juliol en www.santanderx.com/tomorrowchallenge i les candidatures seran valorades per un jurat format per 12 representants de l'ecosistema emprenedor i directius del banc. 

Aquest jurat seleccionarà els 20 millors projectes: cinc per categoria. Els 20 seleccionats, que es comunicaran el pròxim 16 de juliol, rebran un total d'un milió d'euros en fons i beneficis. Als 20.000 euros en metàl·lic que percebrà cadascun dels emprenedors seleccionats, se sumarà el suport transversal del banc i les entitats participants que aportaran més de 100 hores de mentoría d'experts; roadshow amb almenys 5 inversors per projecte per a facilitar accés a finançament; assessoria tecnològica i d'innovació del MIT Innovation Initiative, i accés a serveis i llicències de programari.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el pla global de resposta al Covid-19 de Santander Universitats. Aquest pla  està dotat de 30 milions d'euros que s'han destinat a tot el món a la lluita contra aquesta pandèmia i les seues conseqüències. S'estan promovent projectes d'investigació en desenvolupament de vacunes, fàrmacs o noves tècniques diagnòstiques, es fan costat a estudiants desfavorits perquè puguen continuar el curs acadèmic, es realitzaran estudis d'escenaris d'eixida a aquesta crisi i es treballa en l'enfortiment del sistema universitari en la seua transició digital. 

Santander X Tomorrow Challenge és un exemple del compromís del banc amb l'emprenedoria universitària d'alt impacte. I ho articula a través de Santander X, projecte que ofereix eines i programes el principal objectiu dels quals és fer costat a l'emprenedor en cadascuna de les etapes del seu recorregut amb una oferta específica, proporcionant-los accés a recursos per a tindre èxit i ajudar-los a progressar cap a la següent etapa.

L'objectiu és convertir Santander X en la major comunitat d'emprenedoria universitària del món, connectant als emprenedors amb els tres recursos més valuosos per a ells: talent, clients i fons.