UJI

Howlanders, Meitrpo y Yesmoto guanyadors del Concurs "5UCV Startup" en la Categoria Junior

Última modificació: 29/09/2017 | Font: Càtedra INCREA

Les cinc universitats públiques valencianes van convocar la quarta edició del concurs ‘5UCV STARTUP', patrocinat per les cinc universitats públiques valencianes i la Generalitat Valenciana, amb la finaitat principal de recolzar i potenciar l'esperit emprenedor en l'àmbit universitari. 

Dels candidats presleccionats de l' UJI, es va premiar a empresa HOWLANDERS i als projectes MEITPRO i YESMOTO.

Howlanders és un portal de reserva d'excursions especialitzat en americana llatina. Treballen directament amb operadors locals, sense intermediaris, per a oferir experiències autèntiques al millor preu. A més els seus agents de viatges ofereixen assessorament gratuït per a ajudar a la planificació del viatge i convertir-ho en un record inesborrable. Els promotors d'aquesta empresa són Javier Moliner i Daniel Gómez. 

MEITPRO és el primer sofware per a optimitzar els processos de selecció. Mitjançant l'avaluació de la Intel·ligència emocional dels candiats a una ocupació, l'informe de resultats de MEITPRO ajuda a prendre millors decisions en els processos de contratació. A més una vegada l'empleat s'ha incorporat a l'empresa, es creuen les dades de la prova inicial i se li assignen una sèrie d'exercicis setmanals a través d'una app per a millorar les seues capacitats soci-emocionals.  Els promotors d'aquest projecte són Martín Sanchez, Aaron Gómez i Abel García. 

YESMOTO és la primera plataforma de lloguer de motos entre particulars. Connecten persones per a oferir una alternativa d'oci i mobilitat en el món de les motos. Gràcies a YESMOTO els propietaris poden traure rendibilitat als seus vehicles quan no els utilitzen i permeten als conductors, gaudir de diferents motos sense necessitat de comprar-les. Els promotors d'aquest projecte són David Berbel i Pablo Carceller. 

Cal destacar que els promotors d'aquestes iniciatives emprenedores han participat en programes d'emprendimiento organitzats i coordinats per la Càtedra INCREA. 

La convocatòria del concurs 5UCV STARTUP en l' UJI representa la posada en marxa d'una de les activitats arreplegades en el Conveni subscrit entre la UJI i la Consellería d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per a la realització de les activitats incloses en el Programa “Campus de l'Emprenedor Innovador”. L'objectiu del concurs 5UCV Startup és premiar les millors iniciatives emprenedores i trajectòries empresarials de la Comunitat Valenciana, atenent al seu creixement, caràcter innovador, estratègia empresarial i aportació a l'entorn. Per a açò, cadascuna de les cinc universitats públiques valencianes convoca el concurs en els seus campus, dirigit als emprenedors de la seua comunitat universitària. La Direcció general d'Economia, Emprenedoria i Cooperativisme nomena un Jurat (extern a les 5 universitats) encarregat de seleccionar els projectes premiats d'entre el total de candidats presentats per les universitats.