Els explorers aprenen sobre aspectes legals per a startups de la mà de Robert Burgell

04/06/2019 | Càtedra INCREA
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'encarregat d'ensenyar als nostres explorers sobre aspectes legals per a strartups ha sigut Robert Burgell, especialista en suport jurídic a emprenedors, inversors, business angels i entitats de capital de risc. Centrat en l'assessorament en matèria de dret mercantil, actualment ocupa la posició de Manager del Departament Mercantil de BDO Advocats, a Barcelona. En aquest sentit, ha treballat amb alguns dels més importants Fons d'Inversió i Business Angels focalitzats tant en empreses Tech com Biotech i ha pogut assessorar a startups en totes les fases del seu cicle vital. 

La sessió s'ha organitzat fent una primera aproximació teòrica, però alhora dinàmica, sobre formes societàries, constitució de societats i govern corporatiu de les empreses; han conegut als diferents actors inversors del sector emprenedor com els Business Angels o el Micromecenatge i com inverteixen cadascun d'ells; aspectes legals per a la negociació amb inversors i capital de risc; perquè realitzar pactes de socis i com realitzar-los en l'entorn emprenedor; una aproximació a les Phantom Stock options i Stock options com a mètodes de la retenció del talent; i han adquirit coneixements bàsics de la nova normativa de Protecció de Dades i la seua afectació als models de negoci de les Startups.

Finalment s'ha aprofundit mitjançant casos reals de diferents startups en els diferents continguts i objectius prèviament descrits. Les i els participants han pogut preguntar a Robert al final de la sessió sobre com poder aplicar tots aquests coneixements als seus projectes, resolent també els possibles dubtes que han pogut sorgir. L'experiència del ponent assessorant en operacions d'inversió i donant suport jurídic en matèria societària i contractual ha servit als nostres explorers per a tindre en compte que procediments han de tindre en compte abans de buscar inversors i amb els seus propis socis.