Foment de l'emprenedoria femenina

05/09/2023 | Càtedra INCREA
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

En el marc de l'acció d'Emprenedoria Femenina de la GVA, el 19 d'abril de 2023 conjuntament amb la sessió de Sciencempeneurship, es van presentar dos exemples de dones emprenedores i investigadores que han creat la seua empresa a partir dels resultats de les seues investigacions, comptant les seues experiències i mostrant bondats i reptes que han tingut per a aconseguir l'èxit empresarial.  En concret, les emprenedores investigadores van ser de l'UJI,  Romary Vaamonde, CEO de l'empresa El Telar i  de la Universitat de Potsdam, Felina Schütz CEO de l'empresa VFG-Lab Visualisation for Geocscience. 

El Telar és una consultora social amb una visió global i local està treballant a enfortir les xarxes comunitàries existents i empoderar a col·lectius locals per a impulsar el desenvolupament de territoris intel·ligents. El seu enfocament se centra en brindar serveis d'investigació participativa, enfortiment institucional, desenvolupament d'habilitats tècniques en formulació de projectes socials, competències interculturals i gestió de conflictes a organitzacions no governamentals i persones que enfronten desafiaments socials, com a dones, migrants, jubilats i joves desocupats. A més, aquesta consultora practica l'economia taronja en promoure el desenvolupament del capital humà i el reconeixement de les capacitats individuals, la qual cosa té un impacte positiu en les cadenes de valor locals.

D'altra banda, com a derivació del Centre d'Investigació Geocientífica Alemany i la Universitat de Potsdam, VFG-Lab ha emergit com una empresa líder en el camp de la visualització geològica i la coordinació de projectes. Amb anys d'experiència en la modelització geològica i la realitat virtual/augmentada (RV/RA), l'empresa s'ha enfrontat al desafiament de convertir dades geològiques complexes en informació comprensible i detallada. El seu enfocament radica a utilitzar les últimes tecnologies per a millorar la comunicació i presentació de dades en projectes geològics. Això no sols facilita la comprensió de les dades, sinó que també ajuda a abordar les incerteses relacionades amb la geologia de manera efectiva.

El taller es va centrar a capacitar a investigadors per a que aconseguisquen un impacte significatiu de la seua investigació mitjançant la promoció de el pensament i la acció emprenedors en la comunitat investigadora. Durant dos dies intensius, els participants van rebre capacitació en pensament per a la resolució de problemes i capacitació en presentacions.