Treballant en reptes reals

08/10/2021 | Càtedra INCREA
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Video de la entrevista

El projecte CRE8® Europe és un model per a la resolució creativa de problemes de manera competitiva. Desenvolupat per la Universitat de Karlstad, CRE8® s'ha utilitzat amb èxit per a ajudar les organitzacions a resoldre problemes de la vida real amb l'ajuda d'estudiants creatius. En CRE8® Europa, estudiants de Noruega, Romania, Espanya i Suècia es van unir per a abordar desafiaments internacionals.

Hem realitzat una entrevista a Maria Pavón, de la Universitat Jaume I, una de les cinc alumnes que participen en el CRE8 Europe. María Pavón està estudiant Enginyeria Industrial i parlarà sobre com treballar en desafiaments reals l'ha ajudada a desenvolupar habilitats relacionades amb la seua carrera i la seua vida personal. Treballar amb empreses és decisiu perquè fa que els desafiaments siguen més realistes, negocis reals amb problemes reals. És un guanyar-guanyar, els estudiants fomenten la seua creativitat i les empreses obtenen solucions viables i sostenibles als seus problemes.

¿Com es va assabentar d'aquest programa? ¿Per què es va apuntar?

Vaig trobar aquest programa perquè sempre llig els correus de la universitat i un dia vaig llegir una mica com a viatges i Europa, i vaig dir: ¡anem María, has de viatjar per Europa! I em vaig apuntar.

Els desafiaments que es proposen són molt variats, i les carreres que estan fent els estudiants també. ¿Creu que treballar basat en reptes reals pot ajudar-lo a millorar els coneixements relacionats amb la seua carrera? ¿Fins a quin punt?

Per descomptat. Fer desafiaments amb empreses reals podria millorar la meua capacitat per a resoldre problemes ràpidament i m'ha ajudat en els meus futurs treballs.

¿Animaria als estudiants del seu grau a participar en aquesta mena de programes? Ressalta el que li va semblar més important.

Animaré als meus companys o altres persones d'altres titulacions a participar en aquest programa perquè és molt emocionant. El més important per a mi va ser conèixer altres persones d'altres cultures perquè són molt variades i al final tens 19 amics més i et vas amb ells per Europa.

¿Té algun suggeriment per a millorar aquest programa, tenint en compte les necessitats de la seua titulació?

Crec que podríem treballar més amb les empreses però més relacionat amb la meua carrera. Crec que som gent que venim de molt diferents titulacions i tampoc podem treballar amb totes les titulacions en quatre setmanes.

¿Creu que la seua participació en el CRE8 ha sigut positiva? ¿En quina mesura creu que el projecte CRE8 li ha ajudat a millorar el seu futur professional?

Sí, la meua participació ha sigut positiva perquè vaig aprendre molt d'anglès i altres persones tendeixen a riure's del meu anglès, així que tots guanyem, les empreses i jo. Ara puc entendre més sobre les empreses i m'ajudarà en els meus futurs treballs, i també és bo per al meu CV.

Com ha dit Pavó, la seua participació en CRE8 li ha servit per al seu futur professional i per a millorar la seua capacitat de resoldre ràpidament els problemes que puguen sorgir. Ha sabut comprendre el comportament de les empreses i sobretot conèixer diferents cultures.