Treballant amb les empreses

08/10/2021 | Càtedra INCREA
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Video de la entrevista

El projecte CRE8® Europe és un model per a la resolució creativa de problemes de manera competitiva. Desenvolupat per la Universitat de Karlstad, CRE8® s'ha utilitzat amb èxit per a ajudar les organitzacions a resoldre problemes de la vida real amb l'ajuda d'estudiants creatius. En CRE8® Europa, estudiants de Noruega, Romania, Espanya i Suècia es van unir per a abordar desafiaments internacionals.

Hem realitzat una entrevista a Adrià Gil, de la Universitat Jaume I, un dels cinc alumnes que participen en el CRE8® Europe. Adrià Gil és graduat en Enginyeria Industrial, i assenyala l'oportunitat de treballar amb empreses reals en diferents països. També destaca la importància d'estar en contacte i la predisposició i informació que brinden les empreses als estudiants quan se'ls presenta el desafiament, per a així comprendre millor la tasca que necessiten resoldre. Treballar amb empreses és essencial, ja que brinden als estudiants una perspectiva comercial única. Tenen l'oportunitat de conèixer com funcionen aquestes empreses des de dins i quins són els vertaders reptes que han d'afrontar.

¿Com es va assabentar del programa CRE8 Europe? ¿Per què es va apuntar?

Em vaig assabentar pel correu electrònic que la universitat ens va enviar, i una amiga meua anava a participar així que em va dir que m'apuntara i que seria un bon projecte.

En el programa CRE8 participen empreses i organitzacions alienes a les universitats que plantegen diferents reptes. ¿Com valora la implicació i col·laboració entre empresa-alumne a l'hora de plantejar els reptes?

Em va agradar molt el plantejament dels reptes. L'empresa ens ho va explicar bé i van intentar involucrar-nos en els seus projectes, a més d'explicar-nos què volien aconseguir amb això.

Les empreses que van plantejar desafiaments procedien de sectors molt diversos. ¿Li van semblar interessants els reptes proposats? ¿Li hauria agradat treballar en desafiaments en un sector específic?

Sí, però si sóc sincer, no tots, perquè alguns dels desafiaments eren de diferents temes que no m'interessen molt. Però la majoria d'ells van anar realment interessants. A més, si no estaven relacionats amb el meu tema, que és l'enginyeria, sempre tractava de donar el meu punt de vista des d'una perspectiva d'enginyeria. M'agradaria una cosa més relacionada amb el que estic estudiant, però em va agradar el que vam fer.

Després de completar els desafiaments, ¿la informació proporcionada pels responsables de la tasca va ser suficient per a poder proposar solucions creatives als desafiaments? ¿Creu que haguera sigut rellevant visitar a les empreses abans del desafiament per a conèixer-les millor?

Sí. Després de les presentacions sempre pensàvem que la informació proporcionada no era suficient, però era perquè no volien que ens centràrem en el que esperaven. Volien donar-nos un ampli ventall de possibilitats. Llavors, sense centrar-nos en la idea, podríem aportar solucions interessants i originals. Realment no crec que haver visitat l'empresa abans del desafiament haguera sigut una bona idea, perquè podem pensar en idees que ja estem fent, no pensaríem més enllà del comuna. Vull dir, si sabem amb què funcionen, no diríem idees boges que no podrien aconseguir amb el que estan fent en aquest moment.

¿Creu que la seua participació en el CRE8 ha sigut positiva? ¿En quina mesura creu que el projecte CRE8 li ha ajudat a millorar el seu futur professional?

Ha sigut absolutament positiu. Crec que aquesta experiència m'ha ajudat a relacionar-me amb altres persones amb les quals o compartisc el mateix idioma, perquè mai he tingut una relació amb ningú que no parlara espanyol, així que això també m'ha ajudat molt. I també amb les presentacions. Sóc una mica tímid i pose nerviós quan he de presentar alguna cosa, i fer aqueixa quantitat de presentacions va ser molt bo per a mi.

Adrià considera que podria haver-hi hagut més reptes relacionats amb el seu camp, que és l'enginyeria, però que malgrat això sempre va donar una perspectiva el més pròxima possible a la seua àrea. També compte com les empreses cerquen propostes originals i poc convencionals. En general, CRE8 li ha ajudat a desembolicar-se més fàcilment en entorns desconeguts i a millorar el seu llenguatge i les seues habilitats socials.