Ajudant les empreses a desenvolupar solucions creatives

08/10/2021 | Càtedra INCREA
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Video de la entrevista

El projecte CRE8® Europe és un model per a la resolució creativa de problemes de manera competitiva. Desenvolupat per la Universitat de Karlstad, CRE8® s'ha utilitzat amb èxit per a ajudar les organitzacions a resoldre problemes de la vida real amb l'ajuda d'estudiants creatius. En CRE8® Europa, estudiants de Noruega, Romania, Espanya i Suècia es van unir per a abordar desafiaments internacionals.

Hem realitzat una entrevista a Empar Peñarroja, de la Universitat Jaume I, una dels cinc alumnes de la Universitat Jaume I matriculats en el projecte. Empar està estudiant Publicitat i Relacions Públiques. En aquesta entrevista parlarà sobre la importància d'ajudar a les empreses en el desenvolupament de solucions creatives, com la metodologia emprada en els desafiaments ha fomentat la creativitat i com els coneixements adquirits l'han ajudada en el seu futur professional. El fet de proposar idees creatives a empreses reals fomenta la innovació empresarial, i també ajuda a desenvolupar la creativitat entre els estudiants.

¿Com es va assabentar d'aquest programa? ¿Per què es va apuntar?

Em vaig assabentar del programa CRE8 en les xarxes socials INCREA i vaig decidir apuntar-me perquè m'agradaria millorar les meues habilitats emprenedores de manera internacional i amb altres estudiants d'altres països.

En CRE8 s'han proposat solucions creatives als diferents reptes que plantegen les empreses en cadascun dels tallers. Fent una valoració general del programa, ¿creu que el programa CRE8 li ha ajudat a entrenar la seua creativitat i convertir-se en una persona més creativa? ¿Creu que li ha ajudat a incrementar la seua creativitat?

No sols m'ha ajudat a millorar i augmentar les meues habilitats creatives sinó també a entrenar-la d'una manera diferent. Crec que la creativitat és molt important i fins ara l'entrene fent campanyes publicitàries, però no així, treballant amb empreses reals per a solucionar els seus problemes. Així que ho vaig trobar molt interesante.

¿Creu que la metodologia utilitzada li ha ajudat a desenvolupar aquesta creativitat? ¿Li hauria agradat aprendre més tècniques de creativitat?

Vaig trobar la metodologia molt útil perquè estem acostumats a treballar amb molta tecnologia, ordinadors i internet… i treballar sense això crec que ens anima a pensar en una altra mena de solucions i a treballar d'una manera diferent a la que no estem acostumats. Des del meu punt de vista, treballar amb una sola tècnica és el millor per a desenvolupar la creativitat i entrenar-la a través de tots els tallers.

¿Creu que és més capaç de fomentar el treball creatiu en altres equips?

Realment ho crec, perquè el programa m'anima a treballar amb equips internacionals i des del meu punt de vista, la creativitat és molt important en formes molt diferents de la nostra vida. Per això crec que és molt important.

¿Creu que la seua participació en el CRE8 ha sigut positiva? ¿En quina mesura creu que el projecte CRE8 li ha ajudat a millorar el seu futur professional?

Com vaig dir, el projecte CRE8 em va donar la confiança per a treballar en equips internacionals i expressar la meua opinió a diferents persones des d'un punt de vista diferent. També ens mostra la importància de les diferències culturals per a resoldre problemes empresarials. Em va ajudar a millorar les meues habilitats emprenedores, culturals, creatives i de treball en equip, la qual cosa va trobar molt important en qualsevol treball que vulga desenvolupar en el futur.

 

Per a Empar Peñarroja, la seua participació en CRE8 ha sigut realment útil i interessant. Treballar amb empreses amb reptes reals, la metodologia emprada i la companyonia li han sigut de gran ajuda de cara al seu futur professional. Ha après la importància de les diferències culturals i ha millorat a nivell cultural, creatiu i empresarial.