Plataforma Digital de Préstec de Llibres Electrònics de l'UJI

15/04/2021 | Biblioteca
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

 

Què és la Plataforma Digital de de Préstec de Llibres Electrònics de l’UJI?

Plataforma Digital de Préstec de Llibres Electrònics de l’UJI és una plataforma digital per al préstec de llibres electrònics tant de temps lliure com de textos acadèmics d’universitats i centres d’investigació. Inclou una col·lecció de més de 4.000 títols de llibres i audiollibres en castellà, valencià i anglés que serveixen de recolzament a la docència i l’aprenentatge del nostre estudiantat.


Accés a la Plataforma Digital de Préstec de Llibres Electrònics de l’UJI

►Quins usuaris poden fer ús d’aquest servei?

Estudiantat de grau, màster i doctorat, Estudiantat de la Universitat per a majors, AlumniSAUJI, PDI (Personal Docent i Investigador), PAS (Personal d’Administració i Serveis)

►Com podeu accedir?

Podeu accedir als llibres fent una cerca directament a la Plataforma Digital de Préstec de Llibres Electrònics de l'UJI en el web o bé des de l’app BUVAL gratuïta disponible per a Android i IOS

►Com cercar els llibres?  

Podeu buscar des de l’àrea de cerques de la pàgina principal o navegant pels diferents carrusels (Novetats, Els més visitats, Universitats) de la pàgina d’inici. 

Les cerques podreu fer-les per tots els camps o en un camp determinat (autoria, títol, editorial, matèria, ISBN, data de publicació). A més podreu aplicar filtres personalitzats sobre una cerca que hàgeu fet i tindreu la possibilitat de guardar cerques del vostre interès.

Quan hàgeu localitzat un llibre del vostre interès, podreu vore una descripció d’aquest posant el cursor per sobre d’ell o accedir directament a la seua fitxa polsant damunt de la seua portada.

Cada fitxa bibliogràfica conté informació sobre la modalitat de préstec, exemplars disponibles i data de devolució. A més, des d’aquesta fitxa podreu accedir a una “Vista prèvia” per assegurar-vos que el contingut s’ajusta al que esteu buscant, i realitzar el préstec.

►Com podeu fer el préstec?

Per a fer el préstec serà necessari que us identifiqueu com a membre de la Universitat Jaume I (mateix usuari i clau d'accés que el correu electrònic UJI) des de “El Meu Compte” en Plataforma Digital de Préstec de Llibres Electrònics de l’UJI que es troba a la part superior dreta de la pàgina.  

La secció “El meu compte” de la Plataforma Digital de Préstec de Llibres Electrònics de l’UJI us permet veure quins llibres teniu en préstec i i el seu termini de devolució, comprobar si teniu reserves actives d’algun document, accedir al vostre perfil, consultar el vostre històric de préstecs i guardar cerques i llistes de llibres, així com fer propostes de compra, suggeriments i gestionar els vostres favorits. Una vegada us heu identificat i després de trobar el títol que us interesse, haureu d’accedir a la seua fitxa d’informació. En aquesta podreu vore una “vista prèvia”. Per a fer el préstec, només haureu de clicar el botó “Prestar”. 

Una vegada hàgeu fet el préstec, podreu llegir-lo de dues formes diferents:

  1. Descarregueu “Adobe eBook” per a la seua lectura, que és l’eina que fan servir els eReaders compatibles amb DRM d’Adobe o llegiu-lo directament a l’ordinador amb Adobe Digital Editions (s’ha de tindre instal·lat prèviament. El trobareu en aquesta pàgina web. Per a dispositius mòbils o tauletes haureu d’instal·lar l’aplicació gratuïta BUVAL, disponible per a Android I IOS.
  2. Visualitzeu en el navegador per a la lectura streaming, que permet llegir el llibre en línea des de qualsevol dispositiu connectat a una xarxa. La visualització en streaming es realitza amb l’aplicació Nubereader. Aquesta ofereix diverses opcions, com fer la modificació del interlineat, tamany i tipus de lletra i format de la pàgina.  

Podreu tindre fins a 2 llibres prestats durant un període màxim de 14 dies. Una volta transcorregut el període de préstec, el document es torna automàticament i desapareix del vostre compte. També, si ho desitgeu, podreu fer la devolució anticipada en qualsevol moment, com expliquem en l’apartat “Devolucions”.

Renovacions

També podreu renovar els llibres que tingueu prestats al vostre compte. Ho podreu fer quan falten 3 dies per a la finalització del préstec, sempre i quan el títol no tinga reserves actives.

Per a renovar els llibres heu de seguir els següents passos:

  1. Entreu a “El meu compte” quan falten 3 dies o menys per a la fi del préstec.
  2. Cliqueu sobre el botó “Renovar préstec” i posteriorment “Acceptar”
  3. Comproveu que la vostra renovació s'haja fet correctament

El nou període de préstec començarà quan acabe l’anterior

►Com podeu tornar el llibre en préstec?

Una vegada finalitzat el període de préstec, el llibre desapareixerà automàticament del vostre compte i dels dispositius on l’hàgeu descarregat.

També podreu tornar anticipadament els llibres que tingueu prestats i no els necessiteu. Podeu fer-ho de tres formes:

  1. Des de la Plataforma Digital de Préstec de Llibres Electrònics de l’UJI (El meu compte > Préstecs en línia > Tornar).
  2. Si l’heu descarregat per a  llegir-lo amb Adobe Digital Editions des d’un PC, el podeu tornar des d’aquesta aplicació (Botó dret del ratolí sobre la imatge del llibre > Tornar). La devolució de documents des d’un eReader compatible amb Adobe Digital Editions haureu de realitzar-la en el PC on vau sincronitzar la descàrrega de l’arxiu o des de la Plataforma Digital de Préstec de Llibres Electrònics de l’UJI.
  3. Des de l’aplicació BUVAL.

Per últim, heu de tindre en compte que si heu de tornar un llibre a la plataforma, han de passar 24 hores per a tornar-lo agafar en préstec.

Reserves

Si després de fer una cerca, trobeu un llibre que siga del vostre interès i estiga en préstec, podreu reservar-lo des de la llista de resultats o en la fitxa del document, on trobareu el botó “Reservar”. 

Quan el llibre estiga disponible se us notificarà per correu electrònic i tindreu 48 hores per a agafar-lo en préstec. També podreu veure una notificació de la vostra reserva si entreu a “El meu compte” Plataforma Digital de Préstec de Llibres Electrònics de l’UJI. Si per qualsevol causa no us interessa el llibre que havieu reservat, podreu eliminar la reserva en qualsevol moment en l’opció “Reserve” de l'àrea “El meu compte”.

Participació i valoració

La plataforma també ofereix la possibilitat de participar mitjançant valoracions, comentaris i creació de llistes públiques i privades de llibres. Podeu valorar el títols que us interessen en el quadre “Valoració” sempre que estiga actiu (es representa amb cinc estrelles).

També podeu deixar els vostres comentaris sobre els llibres que us interessen entrant en la seua fitxa i clicant sobre “Afegir comentari” (haureu d’estar identificats amb el vostre usuari i contrasenya).

Per a més informació, podéu consultar els següents video-tutorials de OdiloTK (en castellà):