UJI

Celebració del Dia del Llibre Valencià a la Biblioteca

Última modificació: 23/11/2020 | Font: Biblioteca

                      

                              

 

 

El dia 20 de novembre de 1490 es va publicar la primera edició del Tirant lo Blanc, el clàssic de Joanot Martorell. Per aquest motiu, l’any 2000 la Generalitat Valenciana va instituir aquesta data com el Dia del Llibre Valencià.

La Biblioteca ha encetat enguany la IV Edició de la campanya «Tria llibres valencians i en valencià». Aquesta activitat cultural la organitzem juntament amb el Col·lectiu Universitari Jaume I per la Llengua i la Cultura (CULC) i l’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc, amb la col·laboració del Servei de Llengües i Terminologia i el Voluntariat Lingüístic de la Universitat Jaume I.

El propòsit d’aquesta campanya és el foment de la lectura de llibres en la nostra llengua i la promoció de la indústria editorial valenciana.

Amb aquesta finalitat, hem adquirit les obres per al temps d’oci proposades pels nostres usuaris i usuàries. Ací vos deixem una selecció de les adquisicions:

Enguany ho celebrarem amb la mateixa il·lusió de sempre però de forma virtual i a les nostres xarxes socials: FacebookInstagram i Twitter.

A més a més, hem programat les següents activitats al voltant del llibre valencià i en valencià:

  • Club de Lectura Virtual

Club de Lectura Virtual de la Universitat Jaume I. Activem una nova novel·la: L'assasí que estimava els llibres de Martí Domínguez. Més informació ací.

  • 12.00 h Videoconferència amb les intervencions:

Presentació de la IV edició del Llibre Valencià per Vicent Falomir, Director de la Biblioteca i Pilar Safont, Vicerrectora de Promoció Lingüística i Igualtat.

Xarrada de Lluís Meseguer, catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat Jaume I i membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, al voltant de Carmelina Sánchez-Cutillas, anomenada esciptora de l’any 2020 per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Per finalitzar s’emetrà el documental “Carmelina, mar i cel”.

L’acte es podrà seguir en directe a través de l’adreça: https://www.youtube.com/watch?v=im2VvszupbE&feature=youtu.be 

 

Esperem que vos connecteu de forma virtual i gaudiu d’aquesta festa pel llibre valencià, la nostra llengua i la nostra cultura!