UJI

Celebració del Dia del Llibre Valencià a la Biblioteca

Última modificació: 15/11/2019 | Font: Biblioteca

                      

 

 

El dia 20 de novembre de 1490 es va publicar la primera edició del Tirant lo Blanc, el clàssic de Joanot Martorell. Per aquest motiu, l’any 2000 la Generalitat Valenciana va instituir aquesta data com el Dia del Llibre Valencià.

La Biblioteca enceta enguany la III edició de la campanya «Tria llibres valencians i en valencià». Aquesta activitat cultural la organitzem juntament amb el Col·lectiu Universitari Jaume I per la Llengua i la Cultura (CULC) i l’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc, amb la col·laboració del Servei de Llengües i Terminologia i el Voluntariat Lingüístic de la Universitat Jaume I.

El propòsit d’aquesta campanya és el foment de la lectura de llibres en la nostra llengua i la promoció de la indústria editorial valenciana.

Amb aquesta finalitat, la Biblioteca destina una part del seu pressupost a l’adquisició de bibliografia i convida els membres de la comunitat universitària a fer propostes de compra de: novel·la, poesia, teatre, contes, còmics, guies de viatges i pel·lícules en valencià i/o publicades per editorials valencianes.

El Servei d’Adquisicions Bibliogràfiques està enllestint tot el material adquirit.

Hem programat diverses activitats al voltant del llibre valencià i en valencià, entre les que volem destacar les següents:

- Nova proposta literària per al Club de Lectura Virtual de la Universitat Jaume I. Novel·la seleccionada: El temps de cada cosa de Raquel Ricart. Més informació ací.

- Dimecres 20 de novembre

  • 11h. Creuallibres (Àgora)
  • 11.30h. Visita a les instal·lacions de la biblioteca (entrada principal)
  • 12h Presentació de les noves adquisicions de llibres valencians per part de la Biblioteca i parlaments (vestíbul de la Biblioteca)
  • 13h. Conferència de Vicent Baydal, professor d’Història del Dret i les Institucions de la Universitat Jaume I, escriptor i divulgador de la història valenciana i editor: “Els llibres i el compromís social”. Presenta Vicent García Edo, Professor Titular d'Història del Dret de la Universitat Jaume I (Saló d’Actes de l’Edifici de Postgrau)

 

En les xarxes socials podeu utilitzar l’etiqueta #TirantDeLlibres.

Participeu i gaudiu d’aquesta festa pel llibre valencià, la nostra llengua i la nostra cultura!