UJI

Celebració del Dia del Llibre Valencià a la Biblioteca

Última modificació: 15/11/2018 | Font: Biblioteca

                      

 

El dia 20 de novembre de 1490 es va publicar la primera edició del Tirant lo Blanc, el clàssic de Joanot Martorell. Per aquest motiu, l’any 2000 la Generalitat Valenciana va instituir aquesta data com el Dia del Llibre Valencià.

La Biblioteca enceta una nova edició de la campanya «Tria llibres valencians i en valencià». Col·laborem així amb la iniciativa del Col·lectiu Universitari Jaume I per la Llengua i la Cultura (CULC) i l’Associació Cívica Tirant lo Blanc.

El propòsit d’aquesta campanya és el foment de la lectura de llibres en la nostra llengua i la promoció de la indústria editorial valenciana.

Amb aquesta finalitat, la Biblioteca destina una part del seu pressupost a l’adquisició de bibliografia i convida els membres de la comunitat universitària a fer propostes de compra de: novel·la, poesia, teatre, contes, còmics, guies de viatges i pel·lícules en valencià i/o publicades per editorials valencianes.

El Servei d’Adquisicions Bibliogràfiques està enllestint tot el material adquirit. El dimarts, 20 de novembre, us presentarem les novetats bibliogràfiques i realitzarem activitats al voltant del llibre valencià i en valencià. Ací us deixem el programa:

  • 11.00 h Creuallibres (Àgora)
  • 11.30 h Visita a les instal·lacions de  la Biblioteca (Entrada principal)
  • 12.00 h Presentació de les noves adquisicions de llibres valencians per part de la Biblioteca i parlaments (Vestíbul de la Biblioteca)
  • 13.00 h Xarrada a càrrec d’Irene Rodrigo, presentadora del programa de llibres Una habitació pròpia en À Punt Mèdia (Saló d'Actes de l'Edifici de Postgrau).
  • 19.00 h Lliurament dels Premis Fundació FULL d’investigació i difusió de la lectura 2018 (Menador Espai Cultural)
  • 19.30 h Inauguració de l’exposició Literatura valenciana actual, amb conferència de presentació a càrrec del professor Jaume Pérez Muntaner, comissari de l’exposició (Menador Espai Cultural). Paraules de Carles Cano, Ambaixador de la Lectura 2018 (Menador Espai Cultural)

En les xarxes socials podeu utilitzar l’etiqueta #TirantDeLlibres.

Participeu i gaudiu d’aquesta festa pel llibre valencià, la nostra llengua i la nostra cultura!