UJI

Curs de preparació per a les oposicions a la Unió Europea. UJI, 10 i 17 de febrer i 3 i 10 de març de 2017: informació i matrícula

Última modificació: 25/01/2017 | Font: Biblioteca

Curs de preparació per a les oposicions a la Unió Europea. VIII Edició
Organitza: Centre de Documentació Europea. Biblioteca de la Universitat Jaume I
Curs de 25 hores de duració (incloent-hi una sessió individual)

[fullet informatiu] [inscripcions]

 

Dates: divendres, 10 i 17 de febrer, 3 i 10 de març de 2017, de 9 a 14 h

Nombre de participants: 20

El Centre de Documentació Europea (CDE) de la Biblioteca ha organitzat la VIII edició del curs: “Preparació per a les oposicions a la Unió Europea”.

Objetiu

El curs té com a objectiu donar a conèixer els diferents processos de selecció existents en el si de les institucions i de les agències de la Unió Europea i capacitar els assistents amb les eines i els materials necessaris per a una òptima preparació.

Metodologia

El curs té un enfocament teoricopràctic amb dinàmiques de grup, videoconferències amb experts de la UE, materials audiovisuals i una contínua interacció i participació dels assistents. A més, la preparació dels tests comptarà amb material a disposició de les persones matriculades.

Dirigit

Llicenciats, graduats o estudiants d'últim any que tinguen intenció de presentar-se a les convocatòries de procés de selecció de les diverses institucions comunitàries.

Programa (mòduls)

1. Funcionament de la Unió Europea. Institucions. Agències. Processos de selecció. Convocatòries. L'Oficina de Selecció de Personal de la Unió Europea.
2. Fase d'admissió. Claus, consells i exercicis pràctics per a la preparació del test verbal, del test numèric i del test de raonament abstracte. Materials complementaris.
3. Fase d'avaluació I: Preparació per a l'exercici de desenvolupament-estudi d'un cas. Principals elements de les polítiques de la Unió Europea. Claus per als reptes i l'actualització de la Unió Europea.
4. Fase d'avaluació II: Tècniques i eines per a la realització de l'exercici en grup, de la presentació oral i de l'entrevista estructurada. Claus sobre presentació, dinàmiques en grup, llenguatge i expressió. Exercicis pràctics.

Professor: José Díaz Lafuente: José Díaz Lafuente. Professor de Dret Constitucional de la Universitat Jaume I. Autor del llibre Montblanc, recursos educatius sobre la Unió Europea. Doctor internacional en Dret per la Universitat de València. Màster en Relacions Internacionals i Estudis Diplomàtics de la Unió Europea en el Col·legi d'Europa. Màster en Dret de la Unió Europea en la UNED. Experiència com a assessor polític en el Parlament Europeu i com a cooperant a l’Índia, Senegal, Etiòpia, Brasil i Argentina.

Lloc: Universitat Jaume I de Castelló. Aula del Centre d’Educació i Noves Tecnologies (CENT).

Preu de la matrícula
Públic en general: 175 €
Comunitat universitària UJI, UV y UPV : 150 €

[fullet informatiu] [inscripcions]

Comentaris d'alumnes d'edicions anteriors

«Molt recomanable per a les persones interessades a treballar en la UE i també per a les que no hi estan interessades. Gran treball del professor.»

«La millor preparació possible per a les oposicions a la Unió Europea. Li'l recomanaria a tothom que tinga interès a presentar-se a aquestes oposicions.»