L’accés obert incrementa les dades d’ús i de cites de les publicacions

21/05/2018 | Biblioteca
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Diversos estudis avalen que l’accés obert afavoreix que augmente el nombre de descàrregues i de cites dels articles i publicacions en obert.Beneficios de publicar en los repositorios institucionales

 Així, en el cas de monografies acadèmiques, l’anàlisi que va fer fa uns mesos Springer Nature demostra que el número de descàrregues de capítols és set voltes major en el cas de les monografies en obert que en les monografies que té aquesta editorial en accés restringit. I el mateix passa amb el número de cites, 50% més durant els primers quatre anys per als llibres en accés obert.

També s’han fet estudis per als articles d’investigació. El més recent, publicat el passat febrer:  “The State of OA: A large-scale analysis of the prevalence and impact of Open Access articles” explica que la xifra d’articles publicats en accés obert (per la vida verda o la via daurada) es va incrementant notablement.

En l’actualitat hi ha més de 19 milions d’articles publicats en accés obert (45% del total), i que aquests articles reben un 18% més de cites que la mitjana.

Des de la Universitat Jaume I posem a l’abast de tot el PDI el Repositori Institucional per tal de donar més visibilitat a la investigació.