Celebració del Dia del Llibre Valencià a la Biblioteca

15/11/2022 | Biblioteca 03/11/2022 |
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

                      

El dia 20 de novembre de 1490 es va publicar la primera edició del Tirant lo Blanc, el clàssic de Joanot Martorell. Per aquest motiu, l’any 2000 la Generalitat Valenciana va instituir aquesta data com el Dia del Llibre Valencià. 

La Biblioteca enceta enguany la VI edició de la campanya «Tria llibres valencians i en valencià». 

Aquesta activitat cultural l'organitzem amb el Servei de Llengües i Terminologia, el Col·lectiu de la Universitat Jaume I per la Llengua i la Cultura (CULC) i l’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc.

El propòsit d’aquesta campanya és el foment de la lectura de llibres en la nostra llengua i la promoció de la indústria editorial valenciana.

Amb aquesta finalitat, la Biblioteca destina una part del seu pressupost a l’adquisició de bibliografia i convida els membres de la comunitat universitària a fer propostes de compra de: novel·la, poesia, teatre, contes, còmics, guies de viatges i pel·lícules en valencià i/o publicades per editorials valencianes.  

El Servei d’Adquisicions Bibliogràfiques ha enllestit tot el material adquirit en una col·lecció de novetats bibliogràfiques que es troba accessible al catàleg de la biblioteca.  

També hem ampliat el nostre el fons de la Plataforma Digital de Préstec de Llibres electrònics de la Universitat Jaume I.

Hem programat diverses activitats al voltant del llibre valencià i en valencià, entre les que volem destacar les següents: 

  Dimarts, 15 de novembre  

  11 h Creuallibres (Àgora)

  11.30 h Visita a les instal·lacions de la biblioteca (entrada principal)

  12 h Presentació de les noves adquisicions de llibres valencians per part de la Biblioteca i parlaments (vestíbul de la Biblioteca) 

  18.30 h Xerrada “L’ofici d’escriure” a càrrec de Vicent Usó, escriptor (Llotja del Cànem, Castelló)

 

En les xarxes socials podeu utilitzar l’etiqueta #TirantDeLlibres.

Participeu i gaudiu d’aquesta festa pel llibre valencià, la nostra llengua i la nostra cultura!