Criminologia i les noves tecnologies 2 de desembre a les 13 hores

12/11/2021 | AlumniSAUJI
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La nostra vida ha canviat en tots els aspectes. La interacció s'ha desplaçat a l'anomenat món virtual a causa de les noves tecnologies, i si actualment ens comuniquem amb les nostres amistats mitjançant xarxes socials o adquirim productes en comerços en línia, és lògic pensar que els delinqüents també hagen substituïts els delictes físics pels cibernètics.

D'acord amb les estadístiques, és un fet que cada any augmenten els casos de ciberdelinqüència, però aquestes dades no es limiten únicament a Espanya, sinó que s'extrapolen a qualsevol lloc del món, per la qual cosa ens trobem davant una problemàtica global que, en l'actualitat, resulta impossible de frenar.

Els cibercriminales estan abastant, cada vegada més, les diferents tipologies delictives regulades en el Codi Penal, des del patrimoni fins a la llibertat i indemnitat sexual. No obstant això, encara que aquest fenomen es presente com un repte per a la justícia pels seus beneficis com l'anonimat o la seua ràpida expansió, la criminologia també està fent ús d'aquestes tecnologies optimitzant així els seus recursos, la qual cosa es tradueix en un perfeccionament de la ciberprevenció.

Noelia Ramírez analitzarà els diferents ciberdelictes, la seua tipificació legal, les seues característiques i problemàtica, juntament amb una investigació de com la criminologia està aplicant les noves tecnologies al seu camp, per a així poder formular una sèrie de possibles millores.

Quan?

Dijous, 2 de desembre de 2021  a les 13 hores
Dues possibilitats d'assistència: 

  • En línia per Google Meet
  • Presencialment a l'aula MD1211 de la Facultat de Ciències de la Salut. 

Amb Noelia Ramírez 

Noelia Ramírez Perea graduada en Criminologia i Seguretat 
Tutora del projecte: Marta Guinot Martínez

Taller dirigit a membres AlumniSAUJI Premium i estudiantat de grau i postgrau UJI. L'activitat és gratuïta però és necessària INSCRIPCIÓ prèvia.

Avisa'm

AlumniSAUJI en xarxes
Facebook
Instagram
Twitter
Linkedin
Youtube
Ivoox
Whatsapp
Skype
Recurs d'imatge accio fes-tepremium12000x400

Gaudeix de tots els avantatges, passa't a AlumniSAUJI Premium