UJI

Intim Paranimf. Visita guiada als seus interiors (camerinos, caixa escènica, escenari... )

Activitats socioculturals
Última modificació: 12/01/2016 | Font: AlumniSAUJI

Estem d'aniversari! La Universitat Jaume I compleix aquest curs acadèmic els seus 25 anys de vida i volem celebrar-ho mostrar-vos els seus racons més secrets, les seues innovacions i l'adequació de les seues instal·lacions a les noves necessitats dels estudiantat i la societat actual.
D'una manera lúdica i acompanyats pel seu personal tècnic farem una visita guiada pels interios d'un dels edificis més emblemàtics de la Universitat: el Paranimf 

El Paranimf és un espai únic, un equipament cultural de gran format que naix amb vocació de servei públic a la ciutadania de Castelló. Una infraestructura polivalent, atractiva, moderna i amb una dotació tècnica de les més importats del País Valencià que ha de ser un contenidor cultural de referència. L’espai, a més d’acollir actes acadèmics, ofereix una programació estable i periòdica d’exposicions, música, cinema i arts escèniques durant l’any acadèmic.

Sala Principal

Amfiteatre

Sala Polivalent

Caixa Escènica

 

DADES DE LA VISITA


Dates: 11 de febrer de 2016 a les 18.30 hores
Durada: 1 hora (aproximadament)
Visita a càrrec de: per determinar
Destinataris: membres d' AlumniSAUJI Premium i, sempre que queden places, a la resta de membres de la comunitat universitària.
Matrícula: a través de http://preinscripcio.uji.es/ del 14 de gener al 8 de febrer
Organitza: Programa AlumniSAUJI i l'Oficina Tècnica d'Obres i Projectes

Gratuïta per a tots els membres d'AlumniSAUJI Premium. En el cas que queden places vacants s'oferiran, també de manera gratuïta, a membres de la comunitat universitària.
 

EXPLICACIÓ DETALLADA DE LA VISITA


Sala Principal
La sala principal la formen dues grans platees en forma de rampa graonada separades per un passadís que distribueix els espectadors als diferents cossos de butaques, amb accés per la porta principal. Disposa de quatre cabines de traducció simultània amb visibilitat directa a la sala. Es pot adaptar per a l’assistència de grups de persones amb mobilitat reduïda. És també l’única sala de la província amb sistema d’inducció magnètica per a persones amb pròtesis auditives. Superfície: 467,10 m2 . Nombre total de places: 491

Amfiteatre
Aquesta sala complementa la sala principal, a la part més elevada de l’edifici, amb 144 butaques. Pot utilitzar-se aïlladament com a sala de conferències. Superfície: 128,10 m2. Nombre total de places: 144 

Sala Polivalent
S’hi accedeix des del vestíbul i  està separat d’aquest per vuit grans portes de fusta. És un espai concebut per a la realització d’exposicions informatives i d’arts plàstiques, projeccions o recepcions. Superfície: 209,10 m2. Altura: 2,85 m. Superfície de paret: 129,32 m2

Caixa Escènica
La caixa escènica del Paranimf té una embocadura de 12 m d’ample, 7 m d’alçada i 12,71 m de fons amb dos muscles a dreta i esquerra, i a més un prosceni de 4,68 m d’ample i 17,50 de llarg que també conté una plataforma elevadora. Aquesta té tres posicions: escenari, platea i fossa i pot albergar en la posició d’orquestra fins a 65 músics, i s’utilitza també per a facilitar el magatzematge de material tècnic al sotaescenari. L’escenari és de fusta de pi pintat de negre, amb possibilitat de clavar i registrable fins a  9 m de fons. Té 8 vares motoritzades i 29 vares contrapesades per a instal·lació de focus i escenografies, motors puntuals, cambra negra completa, coverol acústic, il·luminació escènica, equip de so volat i pupitre de regidoria amb control de llum de sala i de treball, megafonia, intercom, cue-light i obertura de teló.

A més també es farà un recorregut per la maquinària, les taules d’il·luminació i so, i els projectors de cinema i vídeo.   

 

   Avisa'm quan s'obre la inscripció a aquesta activitat

Doneu-nos la vostra opinió del curs al Facebook i al Twitter.

Informació proporcionada per: AlumniSAUJI