UJI

Viatge al centre de la tele. Visita guiada per les instal·lacions d'audiovisuals

Activitats socioculturals
Última modificació: 21/12/2015 | Font: AlumniSAUJI

Estem d'aniversari! La Universitat Jaume I compleix aquest curs acadèmic els seus 25 anys de vida i volem celebrar-ho mostrar-vos els seus racons més secrets, les seues innovacions i l'adequació de les seues instal·lacions a les noves necessitats dels estudiantat i la societat actual.

El Laboratori de Ciències de la Comunicació (LABCAP) està ubicat a la Facultat de Ciències Humanes i Socials. Descobreix com es grava un programa de televisió, on s'editen els vídeos, com seria una sessió fotogràfica i tot allò que els professionals fan servir per mostrar-nos el que veiem, escoltem i sentim als mitjans de comunicació.

El LABCAP compta amb:

Taller de fotografia

Taller de vídeo i televisió

Taller ràdio

Taller de postpdroudcció musical i doblatge

 

DADES DE LA VISITA


Dates: 14 de gener de 2016 a les 18.30 hores
Durada: 1 hora (aproximadament)
Visita a càrrec de: personal tècnic del LabCap
Destinataris: membres d' AlumniSAUJI Premium i, sempre que queden places, a la resta de membres de la comunitat universitària.
Matrícula: a través de http://preinscripcio.uji.es/ del 21 de desembre a l'11 de gener
Organitza: Programa AlumniSAUJI i Laboratori de Ciències de la Comunicació

Gratuïta per a tots els membres d'AlumniSAUJI Premium. En el cas que queden places vacants s'oferiran, també de manera gratuïta, a membres de la comunitat universitària.

 

EXPLICACIÓ DETALLADA DE LA VISITA


Taller de fotografia

Consta d'un plató de fotografia (72m2), dissenyat per a la presa d’imatge fotogràfica, amb tres zones de treball simultànies, i té adjunt un magatzem de fotografia (18m2). Els equips d'il·luminació contínua i de llum de flaix, les càmeres de 35 mil·límetres, format mitjà, gran format i nombrosos complements fotogràfics permeten realitzar retrats, fotografia industrial i publicitària, i fotografia de moda. El laboratori de fotografia (70 m2) és l'espai on es processen els materials fotogràfics: tant pel·lícules negatives, diapositives com papers fotogràfics en blanc-i-negre i color. El positivat es realitza amb l'ajuda de 10 ampliadores de blanc-i-negre i color, i d'una processadora automàtica que treu el paper ja revelat i sec, en només 5 minuts. Finalment, les tres sales multimèdia permeten el tractament digital de les imatges fotogràfiques, maquetació de textos i disseny de pàgines web, amb capacitat per a producció multimèdia.

Taller de vídeo i televisió

El plató de televisió té unes dimensions de 140 metres quadrats i 7,5 metres d'altura, això permet configurar dos sets independents, i unes graderies per a 30 persones. Es pot treballar amb quatre càmeres de qualitat, sobre dollys, tràveling, grua o moviments de càmera. Una de les càmeres incorpora l'equip de telepronter per facilitar la lectura de textos als presentadors i conductors dels programes de televisió. La il·luminació té una potència superior als 80.000 vats, amb més de 30 punts de llum suspesos. L'acondicionament acústic del plató permet l'enregistrament de grans formacions musicals, amb una gran qualitat, tant d'imatge com de so, també des de l'estudi de doblatge i producció musical. Al costat del plató de televisió, es troben dos camerins (10 m2 cadascun) i un magatzem de televisió (32 m2).

Per la seua banda, el control de realització (44m2) està dissenyat per a la producció de programes de televisió. Amb l'ajuda de la columna de monitors de vídeo, des d'aquest espai es controlen els paràmetres tècnics de les càmeres del plató, la mescla d'imatge de les diferents fonts de vídeo, la generació d'efectes de vídeo i la titulació. La taula d'il·luminació permet controlar l'encès i el nivell de potència de les llums del plató de televisió. Aquí també podem trobar un equipament per a la gestió del so, amb una taula de mescles de so digital, fonts d'àudio com reproductor de CD, minidisc i microfonia sense fil.

Finalment, el Taller de Vídeo i Televisió es completa amb la sala de continuïtat de televisió (30 m2), de disseny polivalent, i les edicions de vídeo. En aquests espais es pot fer canvi de format de vídeo, edicions lineals o gestionar de forma automatitzada les emissions de televisió mitjançant una estació dedicada, amb vuit hores de memòria, i de l'equip de modulació del senyal que es troba a la terrassa de l'edifici. Una part dels equips permet també la portabilitat d'aquests (unitat PEL), amb la finalitat de fer realitzacions fora del laboratori. Totes els senyals d'àudio i vídeo, i totes les estacions informàtiques del taller es poden interconnectar des de la continuïtat de televisió.

Taller ràdio

El Taller de Ràdio té diferents espais:

  • L'estudi de ràdio 1, amb un control de so (13 m2) i un locutori (23 m2), permet la producció de programes de ràdio, amb nivell professional. La taula de so digital AEQ és el cor d'un equipament que integra processadors de dinàmica, etapes de potència, enregistradors de minidisc, reproductors de discos compactes i un ordinador per a la producció informatitzada de programes.
  • La continuïtat de ràdio (12 m2) està dissenyada per poder mantenir emissions regulars de ràdio, sense que calga interrompre les classes. Aquest espai incorpora una estació informàtica per a la gestió automatitzada de programes de ràdio. Un equip modulador de senyal per a emissió, a la coberta de l'edifici, completa l'equipament.
  • Els estudis de ràdio 3 i 5, també amb dos espais diferenciats cadascun: un de control de so de 12 m2 i un locutori de 11 m2. Estos amb taules de so digitals YAMAHA 01V 96; i l’estudi 4 d’autocontrol amb un sol espai i les mateixes característiques tècniques que els anteriors.

Taller de postpdroudcció musical i doblatge

El Taller de Doblatge i Producció Musical compta amb:

  • L'estudi de doblatge i producció musical, que permet enregistrar programes de ràdio de gran complexitat, sofisticades postproduccions de so per a vídeo, subtitulació per a DVD i vídeo, doblatges de qualitat professional o enregistraments de formacions musicals.
  • Control de so (28 m2), amb una taula de so digital que permet l’enregistrament d’audio i vídeo, tant amb els programes AVID i ProTools sobre plataforma Windows com LogicPro i Final Cut sobre Mac OS.
  • Sala d'enregistrament (40 m2), una sèrie de micròfons repartits pel perímetre d'aquesta permetrà l'enregistrament dels estils musicals més diversos, a més dels equips audiovisuals per a doblatge o la microfonía específica per a ràdio.

 

  Avisa'm quan s'obre la inscripció a aquesta activitat

Doneu-nos la vostra opinió del curs al Facebook i al Twitter.

Informació proporcionada per: AlumniSAUJI